Advertisement Advertisement
Carregant ...

El poder transformador del festival ‘Ja Veus’

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maria Roig, una de les organitzadores del ‘Ja Veus’, davant del Teatret del Serrallo, un dels escenaris principals del festival. Foto: Jan Magarolas.

Després de les festes nadalenques i el Carnaval hi ha la sensació que a Tarragona “no es fa res” fins a Setmana Santa. És una sensació estesa a tot el victimisme tarragoní que critica la falta d’actes que deixa un buit cultural en ple mes de març. Doncs el jove festival Ja Veus trenca aquesta màxima i ofereix al llarg d’aquestes properes setmanes nombroses propostes per a tots els públics.

El certamen porta aquest mes de març concerts de petit format a diversos espais de Tarragona

“Nosaltres tenim la filosofia del passet a passet”, explica Maria Roig, una de les organitzadores del festival: “Volem portar a Tarragona concerts de petit format, amb poc públic i molta proximitat”. Lluny dels grans concerts de públic nombrós, el cicle d’activitats i espectacles lluita per ser un referent amb espectacles aptes per totes les edats i “d’estil europeu”: no massa tard, en silenci i en un ambient d’intimitat.

Aquest març arriba la quarta edició del festival. Nascut el 2016 amb la idea de portar a Tarragona nous talents emergents al voltant de la veu i el cant, el Festival Ja Veus s’ha consolidat ràpidament al mapa cultural del territori i ja forma part de l’oferta musical estable de la ciutat. El certamen arrenca aquest diumenge 1 de març amb el concert de Lia Sampai a les 12 del migdia al Teatret del Serrallo, en col·laboració amb la iniciativa solidària Rebrotem.

Enguany el festival es transforma. Surt dels escenaris tradicionals i ocupa altres espais menys habituals. Una de les novetats més destacades és l’oferta als públics més joves amb activitats a la Biblioteca Pública, on els infants podran escoltar i cantar contes. La intenció del cicle musical és “sumar moltes entitats, fer xarxa i fer ciutat”, que tothom hi pugui participar.

La Biblioteca, el Conservatori i l’escola de lletres s’hi incorporen com a nous escenaris

En aquesta ocasió els trobarem al Teatret del Serrallo, a l’Escola de Lletres i al Conservatori, entre d’altres llocs, però els organitzadors volen que aquesta transformació els porti a ocupar la via pública i omplir els carrers de música en futures edicions.

Tan sols tres persones són les encarregades de muntar-ho tot. Quique Colmenar, programador de professió, és el director artístic del festival, mentre que Andrés Barbier s’encarrega de la producció. Maria Roig és la responsable de la comunicació i la programació infantil, on reconeix que a vegades “s’ha d’acotar” més del que a un li agradaria. “T’animes sola perquè portaries moltes coses a la ciutat: la dificultat no és buscar actes, sinó haver-los d’escollir!”, riu ella.

Mazoni actuarà al festival el 21 de març. Foto: cedida.

Des de l’organització asseguren que el seguiment de la gent “és fantàstic” i es mostren molt contents. Sempre depèn de l’oferta de cada edició, però estan convençuts que enguany també serà un èxit per la interessant aposta que ofereixen a partir d’aquest diumenge 1 de març. Maria Roig explica l’oportunitat única que representa tenir Ferran Palau, Mazoni o les argentines Miau Trio a la ciutat.

“No és just dir que a Tarragona no es fan coses”, reclama Roig amb un punt d’indignació. Reconeix certa dificultat “a l’hora de comunicar el què fem” però explica que ella és mare i li falta temps per anar a tots els actes, exposicions i presentacions culturals. El Festival Ja Veus trenca amb el complex mantra victimista i aposta fort per canviar la baixa autoestima cultural per orgull tarragoní amb uns elements tan transformadors com són la veu i la música.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *