14.8 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Una gran festa per celebrar un gran aniversari

Reconeixement a familars d’antics treballadors del Port de Tarragona en l’acte de commemoració del seu 150è aniversari. Foto: Roger Segura.

La projecció d’un magnífic vídeo 3D a la paret del Refugi 1 va ser el punt culminant de la festa. La pel·lícula d’animació, basada en els dibuixos de Joan Carles Blanc -autor de l’Atles Històric del Port- va deixar al·lucinats als 800 assistents a l’acte institucional que celebrava el 150è aniversari del Port de Tarragona. Les imatges repassaven a un ritme trepidant els més de 2.000 anys d’història del port, la ciutat i el país.

Èxit d’organització de l’acte institucional dels 150 anys del Port de Tarragona

Una pluja de confeti va arrodonir el moment més emotiu i espectacular de la festa. Abans del mapping, la part institucional de l’acte -amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra- havia fet un ampli reconeixement a quatre col·lectius: els treballadors actuals i passats del Port; la comunitat portuària; l’entorn social, cultural i veïnal; i els expresidents i membres actuals del consell d’administració de l’Autoritat Portuària.

Una grua espectacular va donar la benvinguda als assistents a la festa al Refugi 1. Foto: Juan Segovia.

L’acte va ser un èxit d’organització i va funcionar com un rellotge precís i puntual. A bon ritme, seguint el que marca precisament l’actual president del Port, Josep Maria Cruset. Impecable com a amfitrió, Cruset s’ha guanyat en pocs mesos els elogis dels treballadors de l’ens i dels veïns i les entitats culturals que l’han tractat. “El millor president”, en diuen molts empleats. Al sopar de la festa, tots els comentaris dels assistents anaven en una direcció similar.

El president Cruset deixa la seva petjada en el ritme i la posada en escena de la festa

L’empremta de Cruset a l’acte del Refugi 1 va ser notòria i evident: per la posada en escena; per la projecció del mapping i la part final de l’acte que s’havia mantingut en secret; pels detalls de bona organització des de la benvinguda fins al final; i per la brevetat i concreció dels parlaments (només 3). La bona imatge que projecta el Port es va veure corresposta per una àmplia presència institucional, econòmica i social del Camp de Tarragona.

Josep Maria Cruset, al mig, va ser l’amfitrió de les autoritats de la Generalitat i l’Estat: Foto: Port de Tarragona.

Només dos detalls de la part institucional i protocol·lària de la festa poden ser qüestionats: que l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà no fos convidat a presidir tota la part de reconeixements (només ho va fer uns minuts); i que Lluís Badia no volgués estar a l’acte, present a l’escenari en la foto de grup amb els altres expresidents del Port.

Un mapping espectacular va ser el punt culminant de l’acte al Refugi 1

Més enllà d’això, l’acte va estar a l’alçada de l’aniversari. Feia molts anys que Tarragona no vivia una trobada d’aquestes característiques que ajuden a augmentar l’autoestima i l’orgull de ciutat i de Port. La pròxima gran cita al calendari del 150è aniversari (27 de juny) amb concerts gratuïts al Moll de Costa promet ser multitudinària i també un èxit d’organització. I el mapping que va enlluernar tothom hauria de formar part del nou Museu del Port que culminarà a final d’any la celebració d’un aniversari tan especial.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here