27.1 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 7, 2024

El ‘Fet’ reuneix dones portants de passos

Quatre dones tarragonines que porten passos de la Setmana Santa, a la plaça del Rei. Foto: Quim Vendrell.

Maria Ximenis, Paloma Sans, Núria Gasol i Rosa Mallol són quatre protagonistes del número 40 de la revista FET a TARRAGONA que surt al carrer la pròxima setmana. Aquestes dones tarragonines expliquen les seves experiències sota els passos de les confraries de Setmana Santa.

L’antropòleg Adolf Quetcuti Ferrer és l’autor del reportatge que podreu llegir ben aviat al FET. Quetcuti explica com, tradicionalment, el col·lectiu de portants dels misteris ha estat, seguint l’estereotip que assigna al gènere masculí una alta capacitat física, un espai reservat als homes.

El ‘Fet’ 40 reuneix quatre dones que fan una tasca reservada tradicionalment als homes

Però les transformacions socials en matèria de gènere dels darrers anys ens ofereixen exemples com els de les dones de Tarragona que porten passos i que són una clara mostra que reivindica el seu paper en el desenvolupament de tasques físiques. Coincidint amb el 8 de març, posem en valor la seva voluntat d’anar contra la tradició.

Les quatre protagonistes, en una trobada conjunta, expliquen que es van proposar la fita de portar el pas de la confraria a la que pertanyen des de la seva infantesa. Les citem a la plaça del Rei, un dels espais més simbòlics de la Setmana Santa i de la professó del Sant Enterrament. Pertanyen a diverses entitats i, dins del col·lectiu de portants, ocupen rols diferents.

Pertanyen a diverses confraries de Setmana Santa i ocupen rols diferents

El reportatge el podreu llegir al número 40 del FET, que presentem dimarts vinent, 10 de març a les 19:30h al vestíbul del Teatre Tarragona en un acte obert a tothom i que comptarà amb les presència d’aquestes quatre tarragonines. La revista la podreu adquirir al mateix acte o partir de l’endemà a les llibreries de la ciutat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here