27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Ni Tres Tombs, ni res

Carro de l’Exèrcit suís, que havia de participar aquest diumenge als Tres Tombs. Foto: cedida.

Aquest carro d’aires de cuina militar, de l’Exèrcit suís i construït el 1910, tenia previst passejar-se pels carrers de Tarragona aquest proper diumenge. Era un dels principals atractius de la festa dels Tres Tombs que, des de fa mesos, estaven preparant amb moltes ganes i il·lusió diversos membres del Gremi de Pagesos de Sant Llorenc i Sant Isidre (per cert, distingits aquesta setmana amb la Creu de Sant Jordi).

La crisi sanitària del coronavirus obliga a suspendre activitats i tancar equipaments

Però el carro suís, el carro de Cervesa Damm -una altra de les novetats previstes- i la resta de cavalls i carruatges (fins a un centenar) que havien de desfilar diumenge que ve, hauran d’esperar una altra oportunitat. La crisi sanitària derivada del coronavirus obliga a suspendre aquesta festa tradicional i una gran quantitat d’actes públics de tota mena que s’havien convocat a Tarragona.

Tot queda ajornat. La ciutat i el país paralitzen la vida cultural i esportiva, suspenen tots els actes amb aforaments superiors a les 1.000 persones i s’imposen restriccions molt importants a actes de format més petit. Tantes restriccions que la majoria també s’acabaran suspenent.

Tarragona adopta les directrius del govern català, que es mantindran almenys dues setmanes

A Tarragona: ni Tres Tombs, ni concert Minipop, ni partit del Nàstic, ni esport de base, ni teatre, ni actes de Setmana Santa… Però tampoc mercadets a l’aire lliure, llars de jubilats, centres cívics, Espai Jove Kesse, biblioteca municipal de Torreforta…Tot tancat. O tot ajornat. Decisió del govern municipal seguint les directrius del Departament de Salut.

Cal pensar en alternatives per al temps de lleure el cap de setmana. Cal pensar en altres fórmules per assumir les tasques professionals. I cal acceptar, encara que sigui des de la resignació, les mesures de prevenció i protecció que inevitablement s’hauran d’ampliar en els pròxims dies per evitar un col·lapse sanitari.

“Avui, més que mai, cal posar en valor el sistema públic de salut”

Som davant una situació mai coneguda i avui hem de posar en valor la qualitat professional i l’extraordinària vocació de servei que hi ha a la sanitat pública d’aquest país.

Així que els Tres Tombs, i tota la resta, poden esperar. Però el sistema públic de salut, no. Allà és on ara cal destinar-hi tots els esforços.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here