28.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

Pastissers que faran de padrins

Mona de la pastisseria Trill.

Aquest any, com a padrí, no podré regalar la mona. El fillol, de 6 anys, viu a Barcelona tan confinat com jo. I per molta tecnologia que apliquem en plena època d’aïllament a casa, hi ha coses que no es poden substituir, com el lliurament en persona del tradicional pastís de xocolata. Serà un Dilluns de Pasqua diferent, un pèl trist per la majoria d’infants que es quedaran sense rebre la mona de mans del padrí.

 

I això en l’any més difícil i complicat, tancats a casa i sense anar a l’escola. El dia de la mona arribarem al primer mes d’estat d’alarma pel coronavirus. I no crec que ningú proposi ajornar a la tardor aquesta data tan significativa del calendari. Això em fa pensar en els pastissers artesanals, que han d’assumir un daltabaix considerable. El que no venguin aquestes dues properes setmanes, no el recuperaran la resta de l’any.

Els artesans tarragonins ofereixen portar a casa el pastís tradicional de Pasqua

Davant d’una crisi inesperada d’aquesta magnitud, només queda que posar-hi imaginació i ganes. Parlo amb el Toni Teuler, mestre pastisser de la Trill. Podria estar abatut però, com la resta de companys del sector, afronta la campanya aplicant novetats. En el seu cas, amb un servei de lliurament a domicili i amb promocions especials.

 

A la seva pàgina de Facebook, Teuler ha penjat les fotos de desenes d’escultures de xocolata elaborades artesanalment amb un número de referència i el preu. Les xarxes socials han esdevingut així l’aparador de la seva pastisseria.

Els establiments converteixen les xarxes socials en els seus aparadors de mones

En la mateixa línia treballa aquests dies la Pastisseria Montserrat, de Sant Pere i Sant Pau. El pastisser Marc Margalef, reconegut l’any passat amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari, també mostra a Facebook  i a Instagram imatges de les seves mones de Pasqua i n’explica el lliurament a domicili.

 

Altres establiments amb llarga tradició a Tarragona com Pastisseria Conde, i d’altres més nous com Cal Jan també han col·locat l’aparador de mones a la xarxa i aspiren a que la ciutadania, en ple confinament i amb menys diners a la butxaca, mantingui les ganes de celebrar la tradició, encara que sigui en grups molt reduïts i connectant virtualment amb els padrins respectius.

 

Aquest any, per tant, els pastissers faran de padrins.

Mona de la pastisseria Montserrat.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here