25.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Voluntariat a Creu Roja en època de pandèmia

Lídia Sans, fent feina des de casa com a voluntària a Creu Roja. Foto: cedida.

Llegir, treballar, estudiar, mirar pel·lícules. Cantar, ballar, treure l’artista que portem dins. Aquestes setmanes de confinament aprofitem per fer tot allò que no fem habitualment. Dit d’una altra manera: el coronavirus ens ha fet valorar tot allò que en el dia a dia ho deixem en segon pla, com si fos menys important. Enmig de tot això, els estudiants hem de seguir aprenent. El curs acadèmic segueix en marxa, però ara més que mai, les persones necessitem cuidar-nos entre nosaltres. Adela Masdéu i Lídia Sans són dues alumnes de la Universitat Rovira i Virgili que, des de casa i durant aquestes setmanes de confinament, han decidit col·laborar, de manera altruista, en diverses tasques a Creu Roja.

Alumnes de Periodisme i Comunicació Audiovisual donen un cop de mà per la crisi del coronavirus

Des de l’entitat, a la zona de Tarragona, buscaven perfils vinculats a comunicació que no requerissin un gran temps de formació i han seleccionat 7 alumnes. L’Adela està acabant el Grau de Periodisme i, abans d’aquest voluntariat, només havia participat de manera puntual en altres iniciatives de caire altruista. “En una situació excepcional com aquesta, qualsevol ajuda és benvinguda. Contribuir amb la feina que duu a terme l’entitat, juntament amb el seu equip de comunicació, em va semblar una oportunitat genial”, explica. La Lídia, per la seva banda, està a l’últim curs de Comunicació Audiovisual. Havia participat en altres voluntariats, com la recollida d’aliments: “Tota ajuda sempre és poca. Fer de voluntària és un dels millors llegats que m’han donat els meus avis, que han estat tota la vida fent voluntariat”.

El repartiment d’aliments és una de les principals tasques de Creu Roja en plena crisi sanitària. Foto: cedida.

En total, hi ha 500 persones voluntàries activades a Creu Roja Tarragona. Elles, concretament, s’encarreguen de la gestió de les xarxes socials. Emmagatzemen el material fotogràfic i de vídeo per publicar-ho, posteriorment, a Facebook, Twitter i Instagram. “Cadascú té assignades unes tasques, però el treball sempre es fa de manera col·laborativa”, emfatitza l’Adela. I la Lídia apunta: “La meva feina no seria possible sense totes les persones que m’envien les fotos de les seves feines a la Creu Roja des de les seves localitats”. Al seu equip, són tres persones més la responsable i tècnica de comunicació, Meritxell Lecha, que s’encarrega de la coordinació, de distribuir la feina i de supervisar-la.

Des de casa, gestionen textos i fotografies per difondre a través de les xarxes socials

Treballar des de casa, amb molta feina i a ritme constant. Així ho descriu Lídia, que, convençuda, afirma que seguiran tirant endavant per poder oferir cobertura per a tothom. Estan contentes d’haver-s’hi apuntat i per això en fan una valoració positiva. “És gratificant poder aportar el teu petit gra d’arena, i més en aquests moments en què l’entitat té tanta feina”, afegeix la Lídia. Els altres estudiants vinculats a la URV i a aquest voluntariat són Blanca Castellví, Júlia Abelló, Francesc Guasch, Francesc Balart i Ariadna Domingo.

Adela Masdéu, amb el mòbil i l’ordinador, treballant des de casa. Foto: cedida.

Per últim, l’Adela llença un missatge: “És molt necessari fer ressò de les activitats i els recursos que s’ofereixen. Qualsevol persona que es trobi en situació de vulnerabilitat o que necessiti ajuda ha de saber que algú pot donar-li un cop de mà”. Des de l’organització es promou la solidaritat veïnal: si saps que la teva veïna viu sola i és gran, quan vagis a comprar pregunta-li si necessita alguna cosa. També insten a les persones grans que no facin cap voluntariat, ja que són col·lectius de risc. Pel contrari, fan una crida per aconseguir més mans i més col·laboracions quan s’acabi aquesta situació, que tothom espera i desitja que sigui al més aviat possible.

 

Rut Queralt
Rut Queralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here