18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

“Les entitats de Setmana Santa han de facilitar el relleu”

Francesc Seritjol, el primer a l’esquerra, al costat de l’alcalde Pau Ricomà i de la presentadora de l’opuscle de l’Agrupació d’enguany, Aina Mallol. Foto: cedida.

Amb només 38 anys, ja en fa gairebé quatre que presideix l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST). La d’enguany, però, serà molt diferent per a ell, i per a tothom. “La viurem entre la tristor, la ràbia i l’enyorança”, afirma des del confinament.

Així s’expressa Francesc Seritjol que, com tothom, es planteja un munt d’interrogants sobre el futur. La pandèmia del coronavirus ha obligat a suspendre tots els actes (menys tres) de la Setmana Santa -gairebé uns 150-, però farà canviar les relacions socials i restringirà el contacte entre persones? Això afectarà a l’assistència de portants als assajos i a les processons?

Francesc Seritjol: “Algunes associacions estan fent molt bé el recanvi generacional”

“Vull pensar que d’aquí uns mesos tornarem progressivament a la normalitat i que la gent sortirà l’any que ve amb més ganes que mai amb les seves respectives entitats”, apunta Seritjol. “Aquesta crisi sanitària ens farà estar més present a les xarxes socials a partir de l’experiència d’enguany”, valora en clau optimista.

Seritjol creu que el futur de la Setmana Santa tarragonina depen més del recanvi generacional que de l’impacte del coronavirus: “Les entitats han de facilitar el relleu, que la gent jove prengui decisions i que els més grans els deixin treballar i innovar”. Algunes confraries “ho estan fent molt bé”, però el relleu -reconeix- no arriba a tot arreu.

L’agrupació crea un canal a Youtube per penjar vídeos i fotos de les processons i via crucis

Mentrestant, aquest any viuran els actes tradicionals en streaming. L’Agrupació ha obert un canal a Youtube i cada gremi, confraria i congregació ha preparat uns vídeos de processons i via crucis que s’aniran penjant a mesura que estiguin programats.

Passada l’emergència sanitària, Seritjol no descarta poder resituar a la tardor algun dels actes més atemporals que s’han hagut de suspendre. En posa com a exemple una trobada de bandes, un concert o una exposició. La resta, però, haurà d’esperar un any, mentre la ciutat escolta confinada el silenci d’uns carrers que aquests dies estarien plens de sons i ambients primaverals.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here