26.2 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

Música teclera als balcons per passar el confinament

La família de Ricard Garcia Jardí, al balcó de casa a dos quarts de vuit del vespre. Foto: David Oliete.

Seguim confinats i hi seguirem un temps més, pel que sembla. Però ens hem d’entretenir i les eines que tenim a casa són limitades. Hem estat seguint les diverses iniciatives ciutadanes a través de les xarxes socials i moltes tenen a veure amb la música i els balcons, aquella part de casa nostra que, de sobte, ha pres tanta importància. La primera crida a tocar l’Amparito Roca que va fer la Banda Unió Musical de Tarragona el diumenge 22 de març ha tingut després continuïtat.

La família del president de la Mulassa surt a tocar cada vespre abans dels aplaudiments

La Mulassa de Tarragona i el president de l’entitat, Ricard Garcia Jardí, s’han sumat a les iniciatives musicals i cada tarda surten a la seva terrassa que mira al carrer Girona. “Sortim abans de l’aplaudiment als sanitaris per animar l’ambient del barri”, explica Garcia. Entre tota la família aconsegueixen ajuntar tres gralles i un timbal que, puntuals a dos quarts de vuit del vespre, anuncien l’hora del reconeixement solidari a la sanitat pública.

Toquen el repertori habitual de Santa Tecla: ‘El Bequetero’, ‘Els falcons’ i l’‘Amparito Roca’, sobretot per “no perdre el contacte ni la dignitat amb l’instrument”, ironitza el president de la Mulassa. De fet, tota l’entitat s’ha afanyat a trobar maneres d’entretenir-se des de casa, i les seves xarxes socials treuen fum pels teclers més impacients amb preguntes i dibuixos de la Mulassa. Ara precisament que la celebració de Santa Tecla penja d’un fil, més que mai.

Tres gralles i un timbal interpreten cada dia peces musicals de festa major. Foto: David Oliete.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here