18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

El Port ensenya múscul per salvar l’economia de Tarragona

 

Josep Maria Cruset, en un moment de l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’.

En temps de crisi excepcional, cicle d’inversions. Enmig d’una patacada econòmica històrica, llum verda a l’execució d’obres ja previstes. Ras i curt, el Port de Tarragona ensenya múscul per afirmar: “Tenim bona salut econòmica per encarar èpoques de recessió i tenim capacitat per fer inversions importants, reactivar l’economia i ajudar el territori”.

Josep Maria Cruset garanteix inversions de 120 milions enmig de la recessió pel coronavirus

Les paraules són de Josep Maria Cruset, president de l’Autoritat Portuària, en una entrevista aquest dimarts al programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. En un to moderadament optimista “enmig de la boira que no ens deixa aixecar la mirada”, Cruset ha assegurat que es manté un pla d’inversions de 120 milions d’euros fins al 2023. Uns diners que saben a glòria en el context actual provocat per la pandèmia.

Bona prova d’això són les obres al moll illes Balears, ja iniciades amb un pressupost de 30 milions. Allà hi anirà la nova terminal de creuers, però Cruset recorda que si aquest sector no es recupera, “el moll es destinarà a una altra cosa”. La Zona d’Activitats Logístiques i l’estació intermodal de Guadalajara es perfilen com les altres grans apostes del Port enmig d’una crisi que, segons Cruset, “ens obliga a llegir la nova realitat i a ser molt àgils per adaptar-s’hi”.

El president del Port vol destinar diners a “cobrir necessitats socials dels més vulnerables”

Sense embuts, el Port es presenta com un actor clau per a la reactivació econòmica de la ciutat i el territori. Fins al punt de dir que destinaran a “cobrir necessitats socials” de Tarragona una part dels recursos que anaven a la celebració del 150è aniversari. “Tot i que no sigui la nostra funció -afirma el president-  tenim marge de maniobra per ajudar els col·lectius més vulnerables de la societat. No ens pertoca, però anant al límit de les nostres competències, ho farem per responsabilitat social corporativa”.

Cruset, però, reconeix que el panorama econòmic és més aviat negre i preveu tancar el 2020 amb un descens en el tràfic de mercaderies d’un mínim del 20%. “Ens dona certa tranquil·litat el fet de tenir alguns tràfics molt arrelats com els de cereals o el petroquímic”. En l’àmbit dels creuers veu l’any pràcticament perdut, però confia en una “forta reactivació” de cara al 2021.

Preveuen per aquest any una caiguda mínima del 20% en el tràfic de mercaderies

En relació a altres obres en marxa, el president de l’APT ha dit que continuen les de la reforma de l’antiga seu i les del Museu del Port. Totes dues van amb una mica de retard, però estarien enllestides el primer trimestre del 2021. I sobre l’activitat cultural i festiva, ha donat per cancel·lat el gran concert familiar gratuït que havien previst pel 27 de juny al Moll de Costa per celebrar els 150 anys d’història de la institució.

Aquí podeu veure tota l’entrevista i la posterior tertúlia amb les periodistes Sara Sans (La Vanguardia) i Núria Riu (Diari de Tarragona):

https://rctgn.cat/cruset-tenim-fortaleses-per-encarar-la-situacio/

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here