Advertisement Advertisement
23.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 4, 2023

La prova de foc arribarà el cap de setmana

Una terrasa al sol, al Serrallo, aquest dilluns al migdia. Foto: Ricard Lahoz.

Tarragona és la ciutat més gran del país que ha començat primer la fase 1 del desconfinament. De la manera de fer dels tarragonins, se’n podran extreure lliçons quan aquest procés arribi a la resta de nuclis urbans més densament poblats de Catalunya i, especialment, a l’àrea metropolitana de Barcelona.

“La ciutat ha d’oferir una imatge de ciutat responsable a la resta del país”

Per això és important comprovar el comportament dels sectors que inicien lentament la recuperació comercial i de bars i cafeteries, i el comportament dels propis consumidors. Per això, és important tenir seny, donar exemple i oferir la imatge d’una ciutat responsable, individualment i col·lectivament.

Piles de cadires amuntegades, encara. Foto: Ricard Lahoz.

L’inici tímid d’aquest dilluns, lògic, anirà a més amb el pas dels dies fins arribar a la prova de foc del cap de setmana. Entre divendres a la tarda i diumenge podrem fer un primer balanç força acurat: veurem quin és el grau d’establiments que han obert (i de quin tipus), veurem si les taules de les terrasses estan realment a dos metres de distància amb molts més clients i veurem si aquests guarden les mesures de seguretat adients. Compte amb el que fem!!!

El principal risc arribarà a partir de divendres: ja es pot preveure una sortida massiva de joves

El cap de setmana arribarà el moment (desitjat) de fer el vermut al migdia o de prendre una cervesa o un refresc a la tarda i al vespre. La probable sortida massiva dels joves, tot i que no estiguin oberts encara pubs i discoteques, serà un altre indicador a controlar. Algunes notícies del passat cap de setmana a Madrid no són, precisament, alentadores. La Guàrdia Urbana i els Mossos segur que ja ho tenen en compte.

Terrasses sense muntar al carrer Mallorca, al costat de la TAP. Foto: Ricard Lahoz.

Al llarg d’aquesta pandèmia s’ha parlat molt dels efectes col·laterals del confinament en els nens i en les persones grans. Però no s’ha parlat gens dels adolescents i joves, obligats a conviure les 24 hores del dia amb els pares al domicili familiar. Tancats a la seva habitació, són una franja d’edat que es pot evadir per internet i les xarxes socials, però que necessita més que ningú el contacte físic amb els amics.

El carrer Lleida oferia aquest aspecte dilluns a la tarda. Foto: Ricard Lahoz.

Com serà el comportament dels més joves? I què farem globalment els tarragonins quan gaudim del primer cap de setmana en procés real de descofinament? Hi haurà realment dos metres de distància entre les taules d’una terrassa? Tot això genera molts dubtes. I molta por entre els professionals sanitaris.  Siguem prudents i responsables, i donem un bon exemple a la resta del país.

Les portades de La Vanguardia i El Periódico d’aquest dimarts revelen que els mitjans estaran mirant amb interès què passa a Tarragona.

Terrasa a la plaça Corsini. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here