Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, setembre 24, 2023

Cau un símbol de l’era Ballesteros

Pantalla gegant i jardí vertical de Tabacalera. Foto: Ricard Lahoz

Adéu al “jardí vertical més gran d’Europa”, en paraules de l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros. Cau l’emblema de la Tarragona smart city o ciutat intel·ligent. Es desmunta un dels símbols del govern municipal socialista de l’etapa 2007-2019 que es va crear amb els diners del govern Zapatero.

Comença el desmuntatge del jardí vertical de Tabacalera per problemes d’insalubritat

L’ajuntament anuncia que el jardí vertical de la Tabacalera s’enderrocarà en les pròximes setmanes. Ja fa temps que des del FET havíem denunciat problemes greus d’insalubritat i brutícia, que podien afectar treballadors i usuaris dels departaments municipals que estan ubicats als magatzems 1 i 2: Tarragona Impulsa, Arxiu, Hemeroteca Municipal i Capsa de Música.

Brutícia permanent en el accés als Magatzem 1 i 2 de Tabacalera. Foto: Ricard Lahoz.

La degradació de l’espai havia arribat a uns límits insuportables. Per falta de manteniment (molt costós) i per l’oxidació progressiva del sistema de reg i de recollida de les aigües. El jardí es va construir gràcies als 3,3 M€ de la pluja de milions del segon Plan Zapatero impulsat el 2009, poc abans del gir en política econòmica que es va veure obligat a fer el govern espanyol en plena crisi financera.

El jardí es va fer amb diners del govern Zapatero i va ser un símbol de l’exalcalde socialista

Aquell pla es deia Fondo Estatal para la Ocupación y la Sostenibilidad Local (Feosl) i va servir també per ubicar a la Tabacalera l’Arxiu i altres dependències que es van obrir al públic a finals del 2012. En aquell moment es va presumir de la pantalla gegant que oferia “informació útil” a la ciutadania i va servir per veure partits de futbol.

Però la pantalla ja fa anys que no funciona i ara cau un símbol de l’era Ballesteros. L’anunci de l’enderrocament de la instal·lació smart arriba el mateix dia que el PSC suspèn de militància l’exalcade pel cas Inipro. No són bons dies pel dirigent socialista tarragoní.

La degradació de la zona havia anat a més els últims anys. Foto: Ricard Lahoz.

Mentrestant, al recinte de l’antiga fàbrica de tabacs cap avenç des del 2012. Ara, l’equip de govern d’ERC i els ‘comuns’ diu que dignificaran i posaran en valor l’espai verd que deixa el jardí vertical. Per poca cosa que s’hi faci, serà més fàcil de mantenir i més còmode i agradable per a la ciutadania. I per acabar, si voleu una comparació que fa mal, mireu Tabakalera Donostia, que reobre portes el proper dilluns 1 de juny.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Un cop alliberin les façanes ara cobertes, que tractin un pla de recuperació i ocupació de l’espai, el trasllat de l’ICAC, i cuidar i obrir ens jardins a la ciudadanía. Tots hi guanyaríem

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here