14.8 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Buscar nous espais públics i privats per a les escoles

Manel Castaño, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Crida a la solidaritat de tothom per fer front als reptes del proper curs educatiu, el primer de l’era covid. Menys nens per aula vol dir disposar de més espais. I els espais s’hauran de buscar dins de cada centre (gimnàs, sala d’actes, sala d’informàtica, biblioteca…) o fora. El Govern posarà els instituts a disposició de les escoles i l’Ajuntament hi contribuirà amb equipaments municipals, però potser ni així serà suficient.

Conscient del repte majúscul, el regidor d’Educació Manel Castaño fa una crida a la “solidaritat ciutadana” per garantir un curs en condicions. Això significa que el consistori buscarà “la complicitat d’entitats culturals, de lleure, empresarials i de particulars” per mobilitzar espais que puguin acollir aules. “Estudiarem tots els espais públics i privats que estiguin a prop de les escoles i en unes condicions dignes”, ha dit al programa ‘Tribuna Tarragona’ de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA.

Manel Castaño fa una crida a la solidaritat de tothom per garantir el bon funcionament del curs 2020-2021

Els equipaments públics a cedir podrien ser centres cívics i pavellons esportius. Castaño reconeix que ara començaran a analitzar el panorama complex de la ciutat i totes les peticions dels centres. Fins ara, el repte era obrir escoles, instituts i llars d’infants municipals de Tarragona aquest dilluns, després de dos mesos i mig de confinament. L’obertura s’ha fet “sense cap incidència” i amb una assistència mitjana del 20% – 25% dels alumnes, segons dades del regidor.

L’ajuntament aportarà equipaments municipals i buscarà la “complicitat” d’entitats amb espais

Castaño també ha remarcat que l’ajuntament aportarà 80.000 euros per ajudar uns 300 infants de primària de Tarragona a no quedar-se despenjats per culpa de la bretxa digital. Són nens i nenes, ja “localitzats” a través dels centres educatius d’alta complexitat, que no disposen de dispositius mòbils ni connexió a internet.

Al ‘Tribuna Tarragona’, el regidor ha anunciat que en breu (“a finals de juny o principis de juliol”) l’Institut Municipal d’Educació comptarà amb un nou director/a, una plaça que està buida des de l’entrada del nou equip de govern aviat farà un any.

Aquí podeu veure i escoltar l’entrevista sencera amb Manel Castaño i la posterior tertúlia amb els periodistes Núria Riu (Diari de Tarragona) i Toni Cabanillas (Tarragona digital).

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here