17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Les muses del Barquet

David Solé, a l’estudi de casa seva on escriu habitualment. Fotografia: cedida.

Les muses de la literatura no tenen fronteres. Bé ho sap en David Solé i Torné, el reconegut xef del restaurant Barquet, que, des de fa anys, combina la seva dedicació vocacional a la cuina, amb la publicació de llibres d’assaig vinculats al mateix concepte de proximitat i promoció de la tradició gastronòmica tarragonina que l’ha portat a ser un referent a la ciutat i a la resta del país.

 

Aprofitant l’aturada obligada que el coronavirus ha imposat a les nostres vides, en David ha afegit tres títols més als onze que ja sumava en la seva prolífica trajectòria editorial. Els dos primers, que veuran la llum abans que acabi l’any, estan dedicats a les espècies i les herbes aromàtiques, respectivament. Mentre que el tercer marca un punt d’inflexió, com ell mateix admet. “És la meva primera incursió en el gènere de la narrativa, un recull de 21 relats diferents on desenvolupo històries de ficció que busquen reflexionar, fer riure i, fins i tot, fer plorar”, explica.

El xef David Solé presenta el seu primer llibre de narrativa, titulat Cuintes

Sota el títol de Cuintes, un acrònim de cuines i contes, Solé fa un pas endavant i, per primer cop, escriu textos amb misteri, sexe, història i màgia. Com és la primera prova, l’autor vol ser previngut i no s’allunya del tot del seu ofici. “El nexe dels relats és que giren, d’una manera o d’una altra entorn de la cuina i els aliments, tot i que no és aquesta la seva temàtica principal”, explica

 

A Cuintes, el lector trobarà històries on els protagonistes són la declaració d’un jubilat detingut per desordre públic; la narració d’un regal original que consisteix en viure unes càrregues policials des del mateix nucli d’una manifestació moguda; el tast d’un nou producte sexual abans de ser llençat al mercat i la trepidant arribada del primer pebrot a les nostres costes des del nou continent.

L’obra recull 21 relats de ficció que giren entorn de la cuina i els aliments, però parlen de misteri, màgia, sexe i història

I també podrà escollir entre els al·lucinants negocis en què un cuiner triestrellat s’embarca després d’haver tingut un accident de salut; el sorprenent final d’una obra de teatre; una angoixant carta de comiat escrita per la víctima per encàrrec del mateix assassí; una entabanadora recepta màgica, o el macabre relat que fa una taula per repassar la vida del seu amo.

 

M’ho passat genial escrivint el llibre i ara espero la resposta dels lectors abans de seguir avançant en aquesta nova etapa. Penso que, com a autor d’obres de cuina ja he dit gairebé tot el que podia aportar, i m’agradaria provar altres gèneres i endinsar-me sense límits en la creació literària”, diu en David.

La publicació del llibre es vol finançar amb un projecte de micromecenatge

Seguint amb aquesta filosofia, Cuintes no s’ha publicat encara i s’ofereix al públic dins d’un projecte de micromecenatge. Des del web quoromllibres.cat, el públic pot llegir una ressenya i un petit avançament del llibre i aportar 15,90 € per reservar-lo i rebre’l a casa quan surti a la llum.

 

El compromís amb l’editorial, Cossetània, és tirar endavant la publicació quan s’arribi a les 145 compres. Acostumat als reptes, en David afronta el moment amb il·lusió i moltes expectatives. “Cada cop m’agrada més escriure sobre tot allò que m’inquieta i es remou dins meu”, conclou. Definitivament, les muses s’han apoderat del timó de la cuina del Barquet.

Portada del llibre Cuintes. Fotografia: cedida.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here