26.3 C
Província de Tarragona
Divendres, agost 12, 2022

Fer esport des de casa amb entrenador personal

El tarragoní Eloi Galofré, Coach Galo.

La crisi del coronavirus ha fet acabar la temporada esportiva molt més aviat del que tocava. Amb la declaració d’estat d’alarma, clubs, pavellons i gimnasos van haver de tancar, i el que semblava que duraria un parell de setmanes s’ha allargat més de dos mesos. Per no clausurar aquí l’any i no perdre el ritme, algunes escoles de ball, com el Nou Ritme, han organitzat classes virtuals per al seu alumnat.

 

Per la seva banda, el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona ha creat un calendari de classes variades, amb zumba, pilates, full body o hipopressius, que amb l’arribada de la Fase 2 han traslladat de l’Instagram a l’Anella Verda. A més, les influencers del món de l’esport, com Patry Jordán, Chloe Ting o Pamela Reif, han assumit un gran increment de visites i seguidors a les xarxes socials, en especial a Youtube. També és el cas dels professionals en activitat física, que han trobat en aquesta situació una bona oportunitat per a oferir els seus serveis.

El tarragoní Eloi Galofré, Coach Galo, ha sigut especialment actiu a les xarxes durant el confinament

A Tarragona, un dels més destacats és Eloi Galofré (Coach Galo). Entrenador personal i preparador físic titulat, fins ara es dedicava a l’acompanyament esportiu tan a nivell online com presencial, però amb el decret del confinament es va animar a canviar la seva manera de treballar i de dedicar-se a la seva professió. Galofré explica que “la meva parella és infermera, i veient com estan patint els sanitaris, vaig buscar una manera on jo també pogués posar el meu granet de sorra”. El mètode d’aquest coach es basa en ser “indomable”, una etiqueta que s’ha inventat per als seus seguidors, i que té a veure amb entrenar dia a dia, ser pacient, actiu o prioritzar el llarg termini, entre d’altres.

Dues imatges de Coach Galo a la seva pàgina web.

Al principi del confinament va decidir regalar el seu servei d’entrenament autònom, però aviat va passar a fer vídeos en directe d’Instagram dos cops al dia, per tal d’animar la gent a moure’s des de casa i a fer que el seu dia a dia sigui més entretingut. Tant la primera sessió a les 9:30h, com la de les 18:30h es basaven en un entrenament funcional amb el propi pes i amb material que tothom té a casa, com tovalloles, ampolles o pals d’escombra. A més, la Píldora Matutina, a través d’unes seqüències de mobilitat i activació, estava enfocada especialment en millorar la flexibilitat i preparar-se físicament per afrontar la resta del dia.

En ple entrenament.

Els seus entrenaments van dedicats a tothom, i a través de la secció de comentaris, les persones que el segueixen poden preguntar qüestions sobre els exercicis, fer alguna petició o conversar amb el propi tècnic. Alhora, Galofré pot anar adaptant-se segons les necessitats de cadascú i canviar una rutina o especificar el treball en alguna àrea corporal. De fet, aquesta interacció és una de les raons per les quals s’ha decantat per Instagram i Youtube. Les dues plataformes permeten fer vídeos en directe mentre els espectadors participen a través del xat, convertint-ho quasi en una conversa. Tot i que també grava alguns tutorials o rutines per a penjar-los posteriorment, Coach Galo intenta donar prioritat allive, que a més facilita l’adherència als entrenaments i un major coneixement de les necessitats del seu públic.

Amb el desconfinament, l’entrenador ha encetat unes sessions que es poden seguir des de casa

Amb l’inici de la desescalada i la possibilitat de fer esport al carrer, el llicenciat en Ciències d’Activitat Física i Esport s’ha adaptat a aquesta nova situació i ha substituït els vídeos en directe pel Gimnàs Indomable, un programa d’entrenament que ofereix sessions tant en viu com en diferit per a realitzar des de casa. La creació d’aquest nou sistema ha sigut possible gràcies a l’acollida que han tingut les sessions de Coach Galo, i gràcies a la qual ja hi ha una cinquantena de persones al Gimnàs. Segons Galofré, “som una família i sempre ens saludem i ens preguntem com ha anat el dia, hem acabat generant un sentiment del grup”.

Coach Galo critica l’intrusisme laboral i alerta del risc de lesions

Sens dubte, la crisi del coronavirus ha comportat un canvi en la concepció social de l’esport, i en els darrers mesos molta gent ha anat descobrint que fer exercici des de casa és molt més senzill del que sembla, i pot aportar els mateixos beneficis que practicar-lo en altres espais. Però Coach Galo també alerta dels riscos que pot comportar entrenar sense un seguiment mèdic o amb entrenadors no professionals, i del perill de l’intrusisme laboral, una problemàtica molt present en aquest món. El tècnic  tarragoní defensa les declaracions del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport, que demana “una regulació professional, degut a la gravetat que influencers o esportistes sense qualificació ofereixin propostes que puguin posar en risc la seguretat dels espectadors”. Per aquest motiu, abans de començar una pràctica esportiva, cal garantir el coneixement adequat dels tècnics i tenir un estat de salut òptim per a evitar accidents o problemes.

Maria Comabella
Maria Comabella
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here