21.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Terrasses de fa un segle: el bar ‘El rovelló’

El bar Sans Souci, al passeig de les Palmeres, llavors de Pi i Margall, als anys 30 del segle XX. Fotografia: autor desconegut. Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu

Ara que tenim ganes de gaudir de les terrasses i de compartir estones a l’aire lliure, des del FET a TARRAGONA recuperem un dels capítols de la secció ‘Tarragona desapareguda’ que venim publicant des de fa tres anys a la revista.

Ens situem a la dècada dels anys 30 del segle passat, quan el passeig de les Palmeres, llavors de Pi i Margall, ja feia temps que era un dels espais preferits dels tarragonins per gaudir del temps d’oci, passejant-hi i prenent un refresc en algun dels establiments que aprofitaven les vistes al mar. Un dels més populars era el bar Sans Souci, que aviat va començar a ser conegut com El Rovelló per les formes corbes de l’edificació, d’estil racionalista.

El local estava situat al passeig de les Palmeres, llavors de Pi i Margall, i era un dels preferits dels tarragonins

Regentat per Josep Mayor, oferia música en viu i estava especialitzat en marisc i còctels, així que aviat es va convertir en un dels principals punts de reunió de les nits d’estiu a la ciutat. Malauradament, la Guerra Civil va estroncar-ne l’activitat, com tantes altres coses a Tarragona.

 

Malgrat això, l’edifici es va mantenir fins al 1946, quan es va remodelar el passeig i s’hi va construir a sobre el restaurant El Mirador, ara també desaparegut. Actualment, aquest solar és un dels de titularitat municipal que l’Ajuntament de Tarragona té a la venda per finançar les polítiques d’habitatge social.

Pineda Vaquer
Pineda Vaquer
Historiadora
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here