Hauran passat gairebé sis mesos des de l’inici del confinament quan el 2 de setembre arrenqui la setena edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona. Aquesta buidor i silenci als escenaris durant tant de temps fa preveure que enguany hi hagi més desig i més ganes de FITT. Almenys això és el que n’intueixen els organitzadors.
El FITT, que es trasllada a inicis de setembre, suma dues propostes a les previstes inicialment
El festival de noves dramatúrgies, que inicialment s’havia de celebrar aquesta setmana (del 24 al 27 de juny), s’ha traslladat a la primera de setembre, del 2 al 5. Amb el canvi de dates, només ha calgut substituir una companyia per incompatibilitat d’agendes i n’han afegit dues propostes més. El director del FITT, Joan Negrié, es mostra entusiasmat amb allò que veurem en diferents escenaris, que encara no vol desvetllar.
La programació no es presentarà fins a mitjans de juliol, però Negrié avança que hi participaran “dues figures molt potents de l’escena catalana, companyies que despunten i grups internacionals que vindran d’Itàlia, Portugal, l’Uruguai i l’Argentina”. En temps de post covid, el FITT compta amb “un pla B amb escenaris alternatius, oberts, a l’aire lliure” per si hi ha un rebrot de la crisi sanitària i no es poden fer funcions en espais tancats o amb límit d’aforament.
Joan Negrié diu que tenen previstos escenaris alternatius exteriors per si hi ha un rebrot de coronavirus
Hi ha, però, bones sensacions i creuen que el festival es podrà desenvolupar amb normalitat en el marc de les mesures de seguretat convingudes. El Metropol en continuarà sent el pal de paller i el seu jardí acollirà sopars populars les quatre nits del certamen. Els abonaments per a tot el festival i els diaris, i les entrades individuals es posaran a la venda la segona quinzena de juliol. Negrié confia que ompliran i aquest “serà el millor FITT de la història”.
Repsol en continuarà sent el principal patrocinador. I pel que fa a les institucions, esperen poder mantenir el suport d’Ajuntament, Diputació i Generalitat i que, per primera vegada, s’hi impliqui el Ministerio de Cultura. Serà un altre signe del grau de maduresa que ha obtingut el Festival Internacional de Teatre de Tarragona i de la seva projecció exterior.