16.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

Amb ganes de festival de teatre

Un dels espectacles del festival del 2019. Foto: FITT.

Hauran passat gairebé sis mesos des de l’inici del confinament quan el 2 de setembre arrenqui la setena edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona. Aquesta buidor i silenci als escenaris durant tant de temps fa preveure que enguany hi hagi més desig i més ganes de FITT. Almenys això és el que n’intueixen els organitzadors.

El FITT, que es trasllada a inicis de setembre, suma dues propostes a les previstes inicialment

El festival de noves dramatúrgies, que inicialment s’havia de celebrar aquesta setmana (del 24 al 27 de juny), s’ha traslladat a la primera de setembre, del 2 al 5. Amb el canvi de dates, només ha calgut substituir una companyia per incompatibilitat d’agendes i n’han afegit dues propostes més. El director del FITT, Joan Negrié, es mostra entusiasmat amb allò que veurem en diferents escenaris, que encara no vol desvetllar.

L’actor tarragoní i director, Joan Negrié. Foto: cedida.

La programació no es presentarà fins a mitjans de juliol, però Negrié avança que hi participaran “dues figures molt potents de l’escena catalana, companyies que despunten i grups internacionals que vindran d’Itàlia, Portugal, l’Uruguai i l’Argentina”. En temps de post covid, el FITT compta amb “un pla B amb escenaris alternatius, oberts, a l’aire lliure” per si hi ha un rebrot de la crisi sanitària i no es poden fer funcions en espais tancats o amb límit d’aforament.

Joan Negrié diu que tenen previstos escenaris alternatius exteriors per si hi ha un rebrot de coronavirus

Hi ha, però, bones sensacions i creuen que el festival es podrà desenvolupar amb normalitat en el marc de les mesures de seguretat convingudes. El Metropol en continuarà sent el pal de paller i el seu jardí acollirà sopars populars les quatre nits del certamen. Els abonaments per a tot el festival i els diaris, i les entrades individuals es posaran a la venda la segona quinzena de juliol. Negrié confia que ompliran i aquest “serà el millor FITT de la història”.

Repsol en continuarà sent el principal patrocinador. I pel que fa a les institucions, esperen poder  mantenir el suport d’Ajuntament, Diputació i Generalitat i que, per primera vegada, s’hi impliqui el Ministerio de Cultura. Serà un altre signe del grau de maduresa que ha obtingut el Festival Internacional de Teatre de Tarragona i de la seva projecció exterior.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here