17.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Un encert la primera pregonera escollida per Ricomà

L’actriu Agnès Busquets, pregonera de les festes de Santa Tecla 2020. Foto: cedida.

L’alcalde Pau Ricomà ha fet per primera vegada la tria de la persona que pronunciarà el pregó de les festes de Santa Tecla. Ha triat una pregonera i ha triat bé. Tot un encert i, més encara, en el context de crisi post pandèmia que vivim. L’actriu tarragonina Agnès Busquets n’ha estat l’escollida per ser protagonista la tarda del 21 de setembre de 2020.

L’actriu tarragonina Agnès Busquets pronunciarà el pregó de les festes de Santa Tecla 2020

És un encert perquè es tria una dona del món de la cultura, que pateix un impacte brutal per l’aturada del coronavirus. És un encert perquè es tria una persona de Tarragona que és coneguda i referent a tot el país per la seva feina, ara sobretot a través del ‘Polònia’. És una encert perquè està vinculada sentimentalment a la seva ciutat i aquí va començar la seva carrera professional.

També és un encert perquè és néta del mític radiofonista Josep Maria Tarrasa i neboda del també radiofonista Pitu Tarrasa, que va morir encara no fa un any. I és un encert perquè és jove, atrevida i pel seu perfil pot llegir un pregó molt amè i divertit des del Balcó de l’Ajuntament.

L’acte tindrà lloc al Balcó de l’Ajuntament amb aforament limitat de públic a la plaça de la Font

Perquè cal recordar que l’alcalde Ricomà va innovar l’any passat traslladant l’acte del Pregó del saló de plens al Balcó del Palau Municipal per adreçar-se al conjunt de la ciutadania. La nova fórmula la va estrenar el barman Eduard Boada (escollit com a pregoner per l’alcalde Ballesteros després d’una campanya a les xarxes socials) i va resultar tot un èxit.

Enguany, les mesures post Covid-19 faran volar pels aires el caire popular i massiu de l’acte del Pregó davant d’una plaça de la Font plena amb milers de persones, esperant també l’Arrencada dels Gegants. Tot serà diferent (aforament limitat, públic assegut i invitació prèvia), però de moment cal valorar molt positivament l’elecció d’Agnès Busquets Tarrasa (Tarragona, 1976) com a pregonera d’una Santa Tecla que, segur, tots recordarem.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here