16.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Set anys del ‘mamotreto’ en desús

La plataforma del Miracle porta 7 anys tancada. Foto: Ricard Lahoz.

Ara fa set anys, l’ajuntament de Tarragona va decidir tancar l’espai per problemes de seguretat. I així continua, cada cop més degradat i oferint una imatge lamentable al cor del front marítim de Tarragona. La plataforma de ciment de la platja del Miracle ha esdevingut el punt negre d’un recorregut al costat del mar que cada dia és més utilitzat per vianants, corredors i ciclistes. I a l’estiu, per milers d’usuaris de la platja.

La plataforma del Miracle continua tancada i en procés de degradació

El govern municipal considera el projecte de recuperació de la plataforma “no urgent”, en paraules del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavi Puig. “Les necessitats són múltiples i les prioritats d’aquest govern primer passen per recuperar zones i espais on viu la gent, al centre urbà”, apunta. Tot i així, creu que al llarg del mandat que s’acaba el 2023 es pot afrontar la recuperació d’aquest ‘mamotreto’, com el coneix col·loquialment molta gent.

La brutícia s’acumula a la zona d’aparcament. Foto: Ricard Lahoz.

No hi haurà demolició d’una estructura de ciment més que discutible, molt dura, en un entorn verd. El govern d’Esquerra i els comuns creu que paga la pena aprofitar el projecte elaborat pels tècnics municipals durant l’alcaldia socialista i que suposa un cost aproximat de 800.000 euros. En aquest punt, Puig aposta per buscar el “cofinançament” amb altres institucions.

El govern municipal confia en poder recuperar l’espai per a ús ciutadà durant aquest mandat

Segons el conseller d’Urbanisme, el fet de tenir ja elaborat el projecte tècnic en facilitarà la tramitació. Primer cal reforçar l’estructura i després, condicionar la plataforma com una gran “plaça pública”, amb jardineria, zones d’ombra i espais amb diversos usos, entre els quals s’hi preveu la terrassa d’un bar restaurant.

La plataforma del Miracle és el ‘punt negre’ del front marítim de la ciutat. Foto: Ricard Lahoz.

El projecte, però, haurà d’esperar almenys dos anys. Mentrestant, el ‘mamotreto’ continua presentant un aspecte brut i desagradable, amb molta brutícia acumulada a la zona de l’aparcament. Les restes dels ‘botellons’ conviuen alguns dies amb el passeig o l’exercici físic dels més matiners.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here