18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Visites guiades del ‘Fet’ a l’entorn del Concurs de Castells

Aspecte exterior de la TAP, amb la cúpula retràctil ja instal·lada. Foto: Ricard Lahoz.

En un any de trasllat del Concurs de Castells al 2022 a causa de la pandèmia, el FET a TARRAGONA promou una de les iniciatives que mantindran viva la capitalitat castellera entre finals de setembre i principis d’octubre. La revista, en coordinació amb l’Ajuntament, organitzarà visites guiades a la Tarraco Arena Plaça per explicar aspectes estrictament castellers i d’altres relacionats amb l’arquitectura del recinte i la remodelació efectuada fa pocs anys.

El certamen es trasllada al 2022, però el ‘Fet’ vol mantenir viva la capitalitat castellera de Tarragona

D’aquesta manera, el FET se suma a les iniciatives de la Biennal Castellera que mantindran l’esperit del Concurs. En un any marcat per la crisi sanitària, l’ajornament de grans espectacles i l’aturada total de l’activitat castellera, la revista pretén que els seus lectors i el públic en general coneguin detalls i curiositats del certamen (amb 27 edicions a l’esquena) i de l’antiga plaça de toros que ha vist el seu cobriment i transformació.

Les visites se centraran en aspectes castellers i en la transformació de la plaça de toros

Més endavant es donaran detalls de les dates i les característiques de les visites guiades pel FET. Aquest dimecres calia, però, aclarir el futur del Concurs i anunciar-ne la cancel·lació i el seu trasllat al 2022. L’organització i les colles han descartat celebrar-lo el 2021 perquè consideren que “serà l’any de la represa de l’activitat castellera i no cal afegir-hi la pressió del Concurs”, en paraules de l’alcalde Pau Ricomà.

Ajornar el concurs dos anys permetrà una millor recuperació tècnica i social de les colles

Decisió encertada (la d’anar al 22 i no al 21) perquè encara planen moltes incerteses sobre l’impacte de la pandèmia al món casteller i la recuperació tècnica, moral i social de les colles no serà ni fàcil ni ràpida. La decisió s’ha pres amb el consens de tothom i, per tant, no dona peu a cap debat. Ja feia setmanes que estava clar que el Concurs no es podria celebrar perquè l’activitat està aturada i perquè no es permetran durant molt de temps grans concentracions de persones.

La Biennal Castellera pren protagonisme amb l’estrena d’un documental del concurs de 1970

A falta de Concurs, doncs, la Biennal Castellera pren tot el protagonisme. A més de les visites que promou el FET, per Santa Tecla s’estrenarà un documental, dirigit per la tarragonina Maria Roig, sobre el Concurs de 1970 amb motiu dels 50 anys d’aquella data, i es projectarà la pel·lícula en 360º rodada durant el certamen del 2018, produïda per l’Agència Catalana de Turisme.

Es prepara per a la tardor un espectacle familiar al voltant dels valors castellers

També s’està treballant en l’estrena, prevista per a la tardor, d’un espectacle familiar de producció pròpia en què els valors castellers esdevenen el tema central i en un acte que servirà per commemorar, amb la Coordinadora de Colles Castelleres, el 10è aniversari de la proclamació per la UNESCO dels Castells Patrimoni Inmaterial de la Humanitat.

Aquest és el vídeo del Concurs elaborat per David Oliete i Maria Roig, amb veu de l’actor Lluís Soler:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here