23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Fotògrafs sense límits

Alguns dels fotògrafs que participen a #Límits. Foto: Photo km0.

Fa només un any, un grup de dotze fotògrafs tarragonins s’aplegaven per tirar endavant una iniciativa per donar visibilitat a la seva feina. Naixia el col·lectiu ‘Photo km0’ que, precisament, vol posar en valor el talent d’aquests professionals implicats en el teixit cultural de la ciutat.

Un any després, la suma de talent i implicació dona com a resultat  ‘#Límits’, un llibre que documenta un període excepcional (i irrepetible?) de les nostres vides: les setmanes del confinament. El treball que, individualment, ja havien començat a fer des de la reclusió forçosa ha desembocat en una obra col·lectiva.

El col·lectiu tarragoní ‘Photo km0’ publica un llibre amb imatges de l’etapa de confinament

Qualitat, delicadesa i bon gust es troben en una publicació que ofereix 24 mirades plurals i diverses: les dels 12 fotògrafs de ‘Photo km0’ i les de 12 fotògrafs convidats. El resultat és una obra íntima, detallista, plena de llums i obres que reflecteix un temps determinat, uns espais concrets i un silenci omnipresent.

L’experiència viscuda i fotografiada per aquests 24 creadors és una suma de respostes (contradictòries?) a aquesta etapa d’incerteses. Com diu Sílvia Omedes -directora de la Fundació Photographic Social Vision– en el pròleg del llibre, #Límits és “com un gran àlbum familiar, fet amb molt d’afecte i dedicació, una càpsula del temps farcida d’instants de bellesa intensa i fugaç”.

Coberta del llibre #Límits

La segona gran virtut de la iniciativa, tal com expressava divendres a l’acte de presentació del llibre a la Part Alta, és que té un component solidari: tots els beneficis de la venda d’exemplars aniran a parar a La Marató de Tv3 d’aquest 2020 destinada a buscar recursos per lluitar contra la Covid-19.

El llibre, solidari amb la Marató de TV3, és un exemple de projecció cultural de Tarragona a tot el país

I el tercer gran mèrit del llibre és que dona força al col·lectiu ‘Photo km0’ i el rellança en una etapa de cert menysteniment a l’art de la fotografia. Empodera el col·lectiu i empodera Tarragona com a ciutat capaç de crear, produir i exportar cultura a tot el país. Els dotze fotògrafs aporten talent i un, Rubén Perdomo, n’ha estat capaç de coordinar-los i liderar-los.

Aquí tens l’enllaç per consultar tots els artistes participants, obtenir més informació de #Límits, i comprar-ne el llibre o alguna de les fotografies de manera individual.

Presentació del llibre al restaurant Seasons, de la plaça de les Cols. Foto: Photo km0.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here