16.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

El Camp de Mart, espina dorsal de les Festes

Domàs de Sant Magí 2020, una novetat d’enguany, iniciativa dels Portants de l’Aigua.

(Dilluns 17 d’agost, a les 12 h, des d’un punt indeterminat de la ciutat… Aquest apunt del programa d’actes de Sant Magí reflexa per si sol el canvi de paradigma de la Festa).

L’auditori del Camp de Mart serà enguany, més que mai, l’espina dorsal de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Un escenari a l’aire lliure, ampli, còmode, amb prop de 1.800 cadires i que, per tant, permet controlar-ne l’accés, l’aforament (limitat) i les mesures de seguretat sanitària. Amb aquestes condicions és evident que serà aprofitat al màxim durant les dues festes majors de Tarragona.

L’auditori acollirà la Imaginada i altres espectacles de Sant Magí, amb aforament limitat

La presentació dels actes de Sant Magí, aquest dilluns, ja deixa entreveure les intencions encertades de l’Ajuntament. Un dels millors exponents de la nova realitat és que la iMAGInada, que arriba a la 12a edició, canvia de format i passa dels jardins del Camp de Mart al teatre auditori, amb inscripcions prèvies i places limitades.

Enguany no tindrà lloc la tradicional arribada de l’aigua a l’ermita del Portal del Carro. Foto: Manel R. Granell

Com ja entén tothom, aquest 2020 no hi haurà ni Professó, ni Castells, ni Remullada, però “la ciutat no vol renunciar a la festa”, en paraules de l’alcalde Pau Ricomà. La Baixada de l’aigua de la Brufaganya es farà en un vehicle antic (i no en carros) i la seva distribució es repartirà en 7 punts (des de la plaça de la Pagesia a Bonavista) per evitar aglomeracions a la Part Alta.

L’aigua de la Brufaganya es repartirà en set punts de la ciutat per evitar aglomeracions

Seran unes festes més “íntimes”, amb una variada oferta de visites guiades, narracions infantils al jardí del Metropol, activitats sota control per a nens i joves a les platges, concerts a la Capsa de Música amb aforaments limitats que organitza l’associació de Músics de Tarragona, i espectacles al Camp de Mart amb les mateixes mesures de seguretat sanitària.

Quico Pi de la Serra actuarà a la Capsa de Música. Foto: Quim Cabeza

Seran també unes festes amb adaptacions als nous temps de cites que eren tradicionals. Per exemple, la ballada de sardanes del dia del patró a la Rambla Nova es transforma en una proposta única de concert de música per a cobla amb peces de compositors tarragonins (també a l’auditori del Camp de Mart). Una iniciativa de l’agrupació Tarragona Dansa que demostra la voluntat de les entitats de canviar de formats i assumir que, almenys aquest any, res no serà igual.

Aquí podeu consultar tot el programa de Sant Magí 2020: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi/programa-de-sant-magi-2020

L’alcalde i represenants de diverses entitats en la presentació de les Festes de Sant Magí 2020. Foto: Ajuntament de Tarragona.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here