14.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Al taller d’Àngels Cantos, la perpetuadora de les festes

Àngels Cantos, al seu taller confeccionant els gegants vells petits l’any 2019. Foto: David Oliete.

Per primera vegada a la història coincidiran dues dones ens els papers de pregonera i perpetuadora de les Festes de Santa Tecla. L’apunt és important i cal descar-lo. Dues artistes tarragonines d’àmbits molt diferents, Agnès Busquets i Àngels Cantos, tindran un protagonisme rellevant en aquesta Festa Major condicionada per la pandèmia. 

Per Santa Tecla, la ciutat reconeixerà la feina de la restauradora de bona part del Seguici

De l’Agnès Busquets, molt mediàtica per la seva feina com a actriu, ja en vam parlar al FET fa unes setmanes quan l’alcalde Ricomà va anunciar que seria la Pregonera de la Santa Tecla de 2020. De l’Àngels Cantos, n’hem posat en valor la seva feina de restauradora de bona part del Seguici i el Bestiari tarragoní en diferents reportatges de la revista FET a TARRAGONA i articles al digital.

L’artista Àngels Cantos al seu estudi, el 2015. Foto: David Oliete.

La càmera de David Oliete ha entrat en diverses ocasions en els tallers d’aquesta escultora tarragonina, amb una dilatada trajectòria professional en el camp artístic i en la restauració, que ha fet, entre d’altres la intervenció global dels Gegants Moros, que es va presentar l’any passat. La restauració del Lleó (2017), la Cucafera (2016) i el Drac petit (2015) són algunes de les feines encomanades per entitats.

També en destaquen, entre d’altres, el disseny i realització de les màscares del Ball dels Set Pecats Capitals (2012), dels Gegants Moros Petits (2013), del Nano Capità petit (2010), els Negritos Petits (2005) i el nou Drac de Sant Roc (1997).

L’any passat, l’Àngels va dissenyar els gegants vells petits per les festes de Sant Roc

Precisament la seva vinculació al Cós del Bou la van portar a dissenyar els Gegants Vells Petits que van sortir per les festes d’agost de l’any passat, coincidint amb el 175è aniversari de les festes de Sant Roc. En una conversa amb el company periodista Toni Cabanillas, deia que “som molts els qui hem anat marxant a mesura que hem crescut, però a l’hora de les festes tornen amb els fills en braços”.

Al seu taller del carrer dels Ferrers, quan estava enllestint els gegants petits afirmava: “És un encàrrec molt especial, perquè és per lluir per Sant Roc, i això em toca molt la fibra”.

I és que, sigui per Sant Roc o per Santa Tecla, a l’Àngels li devem molt de la riquesa i qualitat del Seguici Popular de Tarragona.

Àngels Cantos, perfilant els Gegants Moros Petits, el juliol de 2013.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here