Advertisement
19.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 7, 2023

L’univers FITT madura com el bon vi

‘The dreamers’ es representarà a l’escola Pau Delclòs i és una de les novetats del FITT 2020.

Tres estrenes absolutes a nivell mundial, sis estrenes a nivell d’Espanya, la primera producció pròpia que es posa en marxa i un espectacle en streaming. El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) es presenta a la setena edició amb aquestes credencials i en un moment sense precedents, quan la cultura és més necessària que mai.

El pati de l’escola Pau Delclòs i la Mitja lluna, nous escenaris del festival de teatre

“És l’any de la consolidació”, afirma Joan Negrié, director del certamen. “Set anys donen per molt, per reflexionar, per equivocar-se i per millorar”, afegeix. I amb aquest punt de partida presenta una programació amb 10 espectacles en espais convencionals (Metropol, Magatzem i CaixaForum) i en indrets poc habituals o de carrer (el pati de l’escola Pau Delclòs, la plaça de la Mitja Lluna i la Baixada de Toro).

El certamen estrena la primera producció pròpia al carrer i de consum individual

En aquest carrer tan singular, precisament es representarà “a l’hora que es vulgui” de dimecres 2 de setembre la producció del FITT, ‘Que se la mengin els coloms (i la portin a casa)’, escrita per la tarragonina Glòria Granell en plena pandèmia. És una experiència innovadora en format àudio per consumir individualment en un dispositiu mòbil.

Imatge promocional de ‘Que se la mengin els coloms’

Aquesta promet ser una de les sorpreses d’un festival que portarà a Tarragona l’asturià Rodrigo Cuevas per inaugurar-lo amb ‘Tròpico de Covadonga’ i la ballarina valenciana Sol Picó per tancar-lo amb ‘Malditas plumas’. Aquí podeu consultar la programació sencera. Hi trobareu propostes que arriben de Catalunya, Illes Balears, Madrid, l’Uruguai, Itàlia, França i el Brasil.

En destaca, per la seva originalitat, ‘The dreamers’ amb joves menors que han arribat a Catalunya sols des de l’altra banda del Mediterrani. Què ens explicaran? Les trobades amb el públic seran en petit format al pati del Pau Delclòs.

‘Malditas plumas’ de la companyia Sol Picó, tancarà el festival.

Al festival no faltaran les actuacions de carrer per entretenir el públic en els desplaçaments entre espais, els sopars al jardí del Metropol, les activitats complementàries de formació i els contactes entre companyies i programadors que es volen obrir al públic en general.

Tres estrenes mundials i aforaments limitats en la setena edició del festival a inicis de setembre

En plena desescalada cultural, els organitzadors han tingut la bona pensada de vendre els abonaments en diferents fases: després de la PREFITT, aquest dissabte 1 d’agost arrenca durant tot un mes la fase CONFITT amb un preu de 55€ per gaudir de tot el festival.

L’univers FITT madura com el bon vi. Creix amb pas ferm. I no sembla que la Covid-19 faci trontollar les seves conviccions. Han hagut de canviar de dates (del 2 al 5 de setembre) i han de limitar aforaments, però l’esperit del festival es manté i millora amb el pas del temps. La setena edició promet bones dosis de teatre contemporani a Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here