22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

La Covid-19 ajuda a escampar les festes per la ciutat

Sant Magí al portal del Carro. Foto: Laia Marín. Ajuntament de Tarragona.

Ves per on, la pandèmia -de retruc- afavoreix la descentralització de les festes de Tarragona. Aquest Sant Magí en tindrem una primera prova evident amb la distribució de l’aigua de la Brufaganya en set punts diferents de la ciutat, des de la plaça de la Pagesia, a tocar del Portal del Carro, fins a la plaça de la Font de Bonavista passant per la zona de Torreforta – El Pilar.

La pandèmia afavoreix la descentralització dels actes de Sant Magí

L’adaptació d’aquest acte tan tradicional a la nova realitat comporta descongestionar l’entorn de l’ermita del copatró, fer arribar l’aigua a llocs força allunyats de la Part Alta, allargar els horaris durant dos dies (dimarts 18 a la tarda i dimecres 19 al matí) i implicar les quatre colles castelleres i dues associacions de veïns en aquesta tasca.  El nou format de l’acte hauria d’arrelar més enllà de la crisi sanitària i hauria de crèixer cap a Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador en properes edicions.

L’aigua de la Brufaganya es repartirà en set punts diferents de la ciutat

En la mateixa línia cal celebrar que el Mercat de Torreforta acollirà per primera vegada la Sindriada solidària de les festes de Sant Magí. Que aquest equipament participi en l’acte igual que el Mercat Central és signe de normalitat i de voler escampar les tradicions festives a tots els racons de Tarragona. La Sindriada tindrà lloc als dos mercats municipals divendres 14 d’agost de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

El mercat de Torreforta participa per primera vegada en la Sindriada

Aquí es conjuga la festa, l’alimentació sana i la solidaritat. Implica entitats com Creu Roja i empreses com BASF per la campanya ‘Aliments amb Cor’ que destinarà la quantitat recaptada a comprar productes frescos dels dos mercats per les famílies més vulnerables. Que la Festa Major d’agost no ens faci oblidar l’emergència social en què viuen moltes persones i que serveixi per ajudar els botiguers de proximitat.

Els centres cívics participen a la creació d’un mural a favor del comerç

A aquestes dues iniciatives que arriben als barris de Ponent, cal sumar-ne ‘Pinta el comerç’, on participen els centres cívics en la confecció d’un gran mural, i concerts al Parc del Pont de Diable (s’hi estrena) i l’Anella Mediterrània.

“La descentralització impulsada pel govern avança, però s’hi podria fer més”

La descentralització prudent d’actes festius impulsada per l’equip de govern va pel bon camí. Però amb el programa de Sant Magí a la mà, encara trobo a faltar haver portat els espectacles gratuïts de TarrAQUAnins a alguns espais exteriors dels barris del nord, llevant i ponent. Es tracta d’un cicle promogut per Ematsa amb magnífiques propostes per la canalla que es podran veure només al jardí del Metropol.

“Els espectacles infantils Tarraquanins es podrien haver portat als barris”

Una empresa com la de l’aigua (público-privada però liderada per l’Ajuntament) té aquí una oportunitat social i educativa per arribar a tot Tarragona. Ho hauria de tenir en compte en properes edicions.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here