Advertisement
11.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

Ara Malikian torna a Tarragona amb un format més íntim

Pot semblar fàcil, però no ho és. Tocar el violí ballant i saltant és molt complicat, tot i que Ara Malikian demostra que fer tot això i afinar a la vegada és possible. Acostumat a grans escenaris i espectacles, tocant amb orquestres o acompanyat de la seva banda de músics habitual, ara, en canvi, torna a Tarragona amb un nou format més íntim. Aquest dilluns 17 a les 21:30, el Camp de Mart serà l’auditori que acollirà l’artista libanès, juntament amb el pianista Ivan “Melón” Lewis.

El violinista actua dilluns a l’auditori del Camp de Mart en el marc des les festes de Sant Magí

Malikian ha enregistrat més de quaranta discos i el seu talent es coneix internacionalment. Tot i que fins ara ha omplert teatres i auditoris amb espectacles de llums i moltes sonoritats, ara fa un gir i aposta per una escena més personal: “Busquem la bellesa que hi ha entre el violí i el piano. Aquesta serà la diferència entre aquesta actuació i tocar amb una banda de vuit músics, que és molt més sorollós”, explica en una entrevista amb el FET.

Malikian compartirà escenari amb el pianista Ivan ‘Melón’ Lewis

Amb Ivan “Melón” Lewis ja havien fet algunes col·laboracions i van decidir aventurar-se a fer una gira junts. El defineix com “un músic meravellós, un autèntic músic que controla tots els estils, des de la música clàssica fins al jazz”. I assegura que han experimentat “totes les vessants de la música”. El repertori que oferiran seran peces creades durant tota la seva carrera, des de temes clàssics fins a cançons més modernes: “Un viatge pel món amb molts estils”.

Els dos músics proposen un viatge pel món amb molts estils musicals

El concert està inclòs a la gira Royal Garage. “En un garatge em vaig adonar que volia dedicar-me a tocar en concerts”, explica. Era als anys 70, durant la guerra de Beirut. Havien d’estar-se moltes hores en garatges subterranis per protegir-se de les bombes: “En aquell moment vaig començar a tocar el violí. Mentrestant, altres cantaven, ballaven o tocaven altres instruments. En aquesta situació tan dramàtica, vaig adonar-me que la música era l’única manera de suportar aquella situació”. Per això, vol recordar la situació que li va fer ser conscient de la força que té la música i de com podia canviar les persones: “És un homenatge a un lloc molt fosc, ple d’aranyes i escarabats.

Parla de la música, de les emocions, de commoure la gent i fer que passi alguna cosa. Els seus concerts atrapen el públic des de la nota més greu fins a la més aguda, però també l’atrapen a ell mateix. “El concert és el motiu pel qual tots estem allí: el públic compra les entrades i deixa les seves ocupacions per venir a escoltar-me. Ha de fer un esforç, encara més en aquesta època, així que com a artista tinc una responsabilitat molt gran: he de fer feliç totes les persones que m’han vingut a veure”, remarca amb agraïment i honestedat.

“El violí té ànima, és molt trapella i em permet expressar tot el que vull”

El violí té ànima, i ell també. S’entrega amb el cos i amb el cor i demostra que el violí és un instrument versàtil: “És molt trapella i em permet expressar tot el que vull. Pot imitar la veu humana, altres instruments, però també té la seva pròpia personalitat”. Ara Malikian demostra que una caixa de ressonància amb quatre cordes permet jugar, gaudir i emocionar. I això és el que farà al Camp de Mart amb Ivan “Melón” Lewis. Un gran concert per les festes de Sant Magí.

Rut Queralt
Rut Queralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here