16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Sort que tenim el Camp de Mart!

El Camp de Mart, durant un dels espectacles de la iMAGInada. Foto: Albert Rué.

Ha passat del tot desapercebut un aniversari: aquest estiu fa 50 anys que es va inaugurar el teatre auditori del Camp de Mart. Les autoritats franquistes del moment estrenaven el recinte l’11 de juliol de 1970 en un acte amb tota la pompa de l’època, tal com ens explicarà ben aviat la historiadora Pineda Vaquer en un altre article al FET.

El teatre auditori fa 50 anys amb un agost a ple rendiment

Qui li anava a dir al teatre auditori que just l’any del seu 50è aniversari seria la peça clau per salvar, en part, la programació cultural i festiva de Tarragona, molt afectada com a tot arreu per l’impacte de la pandèmia. Disposar d’un recinte gran i a l’aire lliure ha permès organitzar-hi alguns espectacles de les festes de Sant Magí i Santa Tecla i diversos concerts, alguns a corre cuita.

L’espai s’aprofita per les festes majors i per propostes musicals diverses

Sense anar més lluny, el Camp de Mart acull aquest dimarts les actuacions del festival de l’associació de Músics de Tarragona que s’havien anunciat inicialment a la Capsa de Música, de Tabacalera. Les noves mesures sanitàries adoptades per combatre la Covid-19 han portat l’ajuntament i l’entitat organitzadora a canviar la ubicació dels quatre concerts de la franja nocturna. Això ha estat possible gràcies a disposar del Camp de Mart, que poques hores abans assistia a l’espectacle d’Ara Malikian.

Guillem Anguera i Xavier Pié, un dels concerts que passen de la Capsa de Música al Camp de Mart. Foto: Jaume Martínez.

El mateix auditori ha estat de molta utilitat per poder gaudir de les actuacions de teatre, dansa, circ i música de la iMAGInada durant la passada setmana. I aquest dia de Sant Magí a la tarda aplegarà un concert de sardanes i música per a cobla organitzat per Tarragona Dansa.

Despres de Sant Magí, arriba el Minipop i tres nits consecutives de concerts

L’endemà del dia del patró, pel mateix escenari passaran els artistes convidats a celebrar els 10 anys del Minipop. I els últims dies d’agost (27, 28 i 29) l’Ajuntament hi ha organitzat tres nits consecutives de música a preus molt assequibles i en el marc de la programació per reactivar la cultura.

Al setembre arribaran els concerts ja anunciats per Santa Tecla i, probablement, altres activitats que necessitin espais amples, a l’aire lliure i amb un aforament gran. Ara, mantenint les distàncies, poden arribar a accedir unes 800 persones al teatre auditori.

Així que Tarragona pot presumir de Camp de Mart i aquest estiu, potser més que mai, cal aprofitar-lo.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here