27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Un Dames i Vells enregistrat i molt borbònic

Un moment d’un assaig recent de Dames i Vells en un espai obert i exterior. Foto: Dames i Vells.

La pandèmia no atura Dames i Vells. Ja fa dos mesos que els seus components van començar a preparar els temes objecte de sàtira i escriure’n els textos i fa dies que han iniciat els assajos. La Covid-19 no suspendrà el ball parlat genuïnament tarragoní, però sí obliga a modificar radicalment la seva representació.

El ball parlat no es representarà al carrer i es difondrà per televisió i les xarxes socials

El recorregut habitual per carrers i places de la Part Alta la tarda del 22 i el matí del 23 de setembre serà substituït per un enregistrament que es difondrà pel canal de YouTube i per la televisió pública TAC 12. El ball s’enregistrarà en un espai exterior, amb 50 persones de públic, assegudes i mantenint les distàncies de seguretat. Un públic escollit entre amics i familiars dels propis components de Dames i Vells.

La Casa Reial, la pandèmia i l’explosió química, entre els temes de la representació satírica

Oriol Grau, mestre de ball (director escènic), explica al FET amb resignació les circumstàncies tan excepcionals en què preparen l’actuació d’aquesta Santa Tecla 2020: “Havíem començat a treballar amb la idea de poder sortir al carrer, com sempre, però a aquestes alçades tenim clar que no podrà ser”. Això sí, el ball mantindrà l’estructura i els personatges tradicionals. I els actors actuaran amb pantalles transparents de protecció a la cara.

Els mebres del ball parlat assagen sempre amb mascareta. Foto: Dames i Vells.

“Els continguts estan pràcticament tancats -assegura l’Oriol- i aquest any tindran un protagonisme especial els Borbons, perquè gairebé tots els personatges hi fan referència”. La pandèmia i, en clau local, l’explosió d’IQOXE, seran altres temes que apareixeran a la representació satírica. “Hi haurà una sorpresa final”, avança el director escènic de Dames i Vells.

Els actors portaran pantalles transparents a la cara el dia de l’enregistrament

Un espai obert, exterior i discret fa d’escenari per als assajos d’aquests dies. Samarretes, pantalons curts, vambes i xancletes per combatre la calor d’aquest final d’agost. Les mascaretes s’han incorporat al vestuari dels actors i el dia de la representació enregistrada seràn substituïdes per pantalles transparents per facilitar la visualització del ball.

Tot és estrany i diferent. Difícil de gestionar. Però Dames i Vells no es rendeix i ja prepara un ball que, com la resta de la Festa Major de 2020, no oblidarem en molts anys.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here