25.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Sebastiana del Castillo, enguany en tres escenaris

A les fotos que acompanyen l’article es veuen diferents moments dels assajos d’aquest dissabte al pati de l’antiga facultat de Lletres, a la plaça Imperial. Fotos: Laia Cunillera.

Recuperat el 2018, el ball de Sebastiana del Castillo no es podia quedar en silenci a la tercera edició. Així que els efectes de la crisi sanitària del coronavirus no han estat un impediment per preparar-ne una representació que, com en molts altres àmbits, també serà diferent i singular. Amb el guió tancat fa dies, aquest passat cap de setmana començaven els primers assajos en grups reduïts.

Tercera edició del ball recuperat per la Mulassa: els assajos comencen en petits grups

Marc Chornet, director escènic i responsable de la recuperació del ball a través de l’associació Mulassa de Tarragona, explica al FET que preparen una peça audiovisual que “no serà una simple filmació del ball parlat”. S’hi podran veure els processos de preparació de vestuari i maquillatge i les evolucions coreogràfiques en imatges combinades amb la pròpia representació.

L’audiovisual es difondrà a les xarxes socials a partir del 18 de setembre, el dia que ja s’havia fixat com a tradicional en el calendari de Santa Tecla. Enguany, però, l’escenari exterior de la plaça de les Cols serà substituït per tres espais: el local de la Mulassa en uns mòduls prefabricats al costat de l’edifici municipal de la plaça Imperial, l’Antic Ajuntament i el Teatre Tarragona amb la platea completament buida.

La Sebastiana es difondrà per les xarxes amb un audiovisual que enregistraran durant tres dies

El rodatge s’allargarà durant tres jornades i anirà a càrrec dels propis mulassers, però l’Ajuntament de Tarragona aporta el material de so i llum necessaris per tirar endavant la iniciativa. Una vintena de persones fent d’actors i una desena més a la part de logística i muntatge participaran en aquesta tercera edició recuperada de Sebastiana del Castillo.

Chornet defensa la decisió d’enguany per diverses raons: “El ball és molt recent i necessita consolidar-se; fer-ne un audiovisual ens permet disposar d’un document que ja formarà part de la història de l’entitat i de les festes; i amb aquesta acció aconseguim mantenir actiu el grup d’una manera divertida i diferent”.

Marc Chornet: “Tot i la pandèmia, mantenim el grup actiu amb una acció diferent i divertida”

Amb totes les mesures sanitàries establertes, els mulassers han començat a treballar separats en grups petits i per torns al pati de la plaça Imperial. Moltes ganes i il·lusió per oferir a la ciutat una Sebastiana del Castillo plena de sàtira que, més enllà de l’actualitat local i mundial, enguany farà una crítica molt àcida del masclisme a la llar en temps de confinament.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here