15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, març 26, 2024

Una Festa per recordar, al ‘Fet’ 43

Foto: David Oliete.

Els nanos, a l’interior de la Casa de la Festa. Amb aquesta imatge captada per David Oliete, que traslladem a la portada del número 43 del FET a TARRAGONA, volem expressar el sentit que té enguany la Festa Major de la ciutat. Una festa més íntima i familiar, amb una àmplia programació d’actes, però tots amb aforaments limitats i inscripcions prèvies per complir tots els protocols sanitaris.

La revista es distribueix a partir d’aquest dimarts entre els subscriptors i les llibreries

Malgrat les dificultats i l’excepcionalitat del moment, al FET hem decidit apostar un any més per Santa Tecla. I ho fem amb un titular d’obertura -‘Una festa per recordar’- que fa referència a aquest 2020 (diverses generacions la recordarem durant molt de temps) i també, des de la prudència, fa referència al 2021, perquè comencem a celebrar els 700 anys de l’entrada del Braç de Santa Tecla.

Al dossier de la revista trobareu aquests continguts:

‘A punt per al relleu’: cinc joves teclers convocats pel FET es plantegen com volen que sigui la Festa Major d’aquí uns anys.

‘La festa major més antiga’: entrevistem Salvador Fà, director de la comissió municipal que organitza els actes commemoratius dels 700 anys.

‘El Seguici, capital’: quatre grans experts del país en cultura popular -procedents de Vilanova, Igualada, Reus i Barcelona- analitzen Santa Tecla.

‘La recreació literària i visual de la festa’: estrenem una secció que, al llarg de tot un any, comptarà amb la participació d’escriptors i il·lustradors. La primera ‘parella’ la formen Òscar Palazón i Adrià Ramírez.

El símbol de Patrimoni Mundial de la Unesco, davant la Capçalera del Circ romà de Tarragona. Foto: David Oliete.

Però, a banda del dossier de temes festius, al FET 43 publiquem altres entrevistes, articles i reportatges d’interès:

‘Tarraco busca relat’: convoquem cinc arqueòlegs i gestors per valorar els 20 anys de Patrimoni Mundial i fer una mirada al futur.

– ‘1970: el Concurs de Castells del segle’, una anàlisi de l’expert Jordi Jaria-Manzano.

Entrevista al periodista tarragoní Albert Mercadé, durant els últims quatre anys número 2 de Mònica Terribas a ‘El matí de Catalunya Ràdio’.

‘Empoderades i a contracorrent’: dones emprenedores en temps de Covid. Una floristeria amb més d’un segle d’història i negocis que han nascut els darrers mesos.

‘El vehicle que es reivindica’: usuaris que utilitzen la bicicleta com a mitjà habitual per desplaçar-se per la ciutat.

‘Quan la necessitat fa aflorar virtuts’: la pandèmia genera una nova pobresa, també a Tarragona, amb persones nouvingudes a les dificultats per tenir menjar i un habitatge.

Fes-te del Fet

 

Coincidint amb la sortida al carrer del número 43 de la revista i amb la celebració del setè aniversari, et convidem a sumar-te a la comunitat del FET, formada per 680 amics i amigues. I podràs participar d’activitats culturals exclusives que estem preparant pels propers dies.

Només han de complimentar les dades a fetatarragona.cat/subscripcions

I si només vols adquirir aquesta revista, demana-la a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here