18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Una Terrasseta més segura i compacta

La banda MFC Chicken actuarà dimarts 15 de setembre a la Terrasseta.

Des de fa vuit anys, el parc Saavedra acull La Terrasseta de Santa Tecla, un festival autoorganitzat de música alternativa, circ i cinema que apareix els dies previs a la patrona. Precisament, el Saavedra va ser fa un any l’escenari de l’entrevista del ‘FET’ a la coordinadora del festival, Aida Bañeres, però enguany, donades les circumstàncies, hem optat per una trobada telefònica.

La novena edició de la Terrasseta de Santa Tecla manté la filosofia i aposta per una cultura segura

La novena edició de l’espai alternatiu, que se celebrarà aquest any amb una versió compacta, entre el 15 i el 20 de setembre, representa una proesa de la qual els organitzadors en poden estar més que orgullosos. “Aquest cop ens vam plantejar no fer el festival”, reconeix Aida Bañeres, però “hauria estat estrany arribar al setembre sense els nervis i les emocions, i l’hem acabat organitzant”. No és gens fàcil trobar idees i engrescar el públic tantes edicions seguides, i fer-ho suposa una mostra de valentia: “És una victòria”, reivindica Bañeres.

Durant sis dies, hi haurà música, cinema, circ i teatre per a públic familiar

L’espai de La Terrasseta s’ha convertit en una aposta segura que s’ha adaptat molt bé a l’agenda cultural de la ciutat i ha aconseguit reunir un públic fidel. El caràcter familiar i intergeneracional dels seus actes, amb ofertes tan variades com el cinema, el teatre, el circ o els concerts a l’aire lliure, han fet de La Terrasseta un acte consolidat al programa d’actes de Santa Tecla. Però la novena edició s’ha vist obligada a blindar-se per ser més segura enmig d’aquesta pandèmia: es respectaran les distàncies entre les taules, es distribuiran millor els espais i es netejarà la zona després de cada acte, entre moltes altres mesures.

Joan Garriga passarà pel parc Saavedra el proper 16 de setembre. Foto: David Ruano.

Bañeres explica que han hagut d’aplicar aquests canvis per preparar “l’edició més segura i per seguir reivindicant la plaça i la cultura eclèctica”. Cal reservar prèviament les entrades a través de la seva pàgina web. “Tenim moltes ganes de tornar-nos a trobar i a gaudir, i sabem que tenim un públic responsable amb tantes ganes com nosaltres”, explica la coordinadora.

Qui visiti el parc Saavedra les tardes i vespres del 15 al 20 de setembre hi trobarà l’ambient festiu de sempre amb l’oferta de food trucks (enguany, lleugerament reduïda) que ja s’ha convertit en la marca de la casa del festival. Els reclams musicals de la novena edició són Pau Vallvé (16 de setembre) i Joan Garriga (19 de setembre), que faran en directe l’estrena dels seus últims discos. Qui també ha escollit La Terrasseta per presentar el seu àlbum són MFC Chicken (15 de setembre), una banda londinenca i canadenca de rock’n’roll. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web i a les xarxes socials del festival.

Aida Bañeres lidera l’equip que organitza el certamen: “Sabem que tenim un públic responsable”

Aida Bañeres i l’equip de La Terrasseta estan orgullosos de l’edició que han aconseguit tirar endavant, tot i les dificultats, i es mostren confiats amb les mesures de seguretat que es prendran. La coordinadora reivindica les propostes culturals en “una ciutat que no té una programació estable”. A Tarragona, “si l’oferta cultural disminueix molt després de Santa Tecla, no és perquè ho vulgui el públic”, assegura.

Amb el cap ja a l’edició de l’any vinent, quan La Terrasseta celebri els deu anys al parc, Aida Bañeres destaca “el paper imprescindible del públic, sense el qual el festival no tindria sentit”. Sap que el públic que participi en l’edició d’enguany es mostrarà col·laboratiu, però demana responsabilitat i paciència als assistents. Perquè depèn de tots que aquesta edició de La Terrasseta de Santa Tecla sigui el novè èxit consecutiu.

Sébastien Dethise.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here