20 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 8, 2024

La Crida de les Festes estrena un espai magnífic

Per primera vegada, la Crida de les Festes s’ha desenvolupat a l’interior del passeig Arqueològic. Foto: cedida.

Un espai extraordinari a l’horabaixa. Un lloc preciós per homenatjar la Perpetuadora de les Festes i els Teclers i Tecleres d’Honor. La pandèmia ha fet moure, per primera vegada en 30 anys, la Crida, l’acte que simbolitza l’inici oficial de Santa Tecla, i l’indret escollit, a l’inici del passeig Arqueològic, ha resultat tot un encert. Tant, que els assistents demanaven a la sortida que es repeteixi l’experiència en els propers anys.

Només 60 cadires i separades. Només la Perpetuadora Àngels Cantos i una quinzena més de Teclers. Només l’alcalde i els regidors del consistori. Només uns pocs familiars dels homenatjats. Només el personal tècnic de l’organització. Però, tot i així, tot i les mancances, aquest dimarts s’ha demostrat que un acte popular i festiu és millor fer-ho en un espai obert i exterior que no a l’interior de l’Ajuntament.

El passeig Arqueològic acull amb nota alta l’homenatge a la perpetuadora i els teclers d’honor

Si la crisi sanitària ho permet, l’any 2021 i els següents la Crida de les Festes es podria fer al mateix indret, amb un aforament més ampli (entre 100 i 150 persones), però sempre limitat. Com ja passava fins ara a la sala d’actes del Palau Municipal. I els onze morters i la tronada es podrien tornar a disparar des del Camp de Mart.

I el públic que, fins l’any passat s’aplegava a la plaça de la Font, es podria trobar a la confluència del portal del Roser amb la Via de l’Imperi. Una bona megafonia enfocada cap al carrer facilitaria que la ciutadania pogués seguir en directe l’acte que dona pas a la Festa Major.

La Perpetuadora, Àngels Cantos, intervé davant l’alcalde Pau Ricomà. Al fons, l’observen els membres de la cobla Ministrers. Foto: Pere Ferré.

Consideracions futures a banda, l’acte d’aquest dimarts ha estat especialment emotiu per les paraules d’Àngels Cantos que, en un parell d’ocasions, s’ha trencat repassant la seva trajectòria professional. Cantos, filla del Cós del Bou, ha demostrat el seu amor per Tarragona i per les peces del Seguici (el gran i el petit) que ha dissenyat o restaurat els darrers anys, amb mencions especials al drac de Sant Roc i els Gegants Moros.

Les interpretacions musicals sempre elegants de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal i el Ball d’Homenatge a càrrec d’un dansaire de l’Esbart Santa Tecla completaven un acte que donava pas després a la primera tronada de les Festes. La Santa Tecla més excepcional ja és aquí!

Petits grups de persones han seguit la tronada des del portal del Roser. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here