9.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

El Pot Petit es retroba amb Tarragona cinc anys després

El Pot Petit, en una actuació de fa uns mesos. Foto: Laia Poblado

Dimecres que ve tindrà lloc a les 17 hores i al Camp de Mart, un dels concerts més esperats d’aquestes festes de Santa Tecla tan atípiques. Els infants de Tarragona i les seves famílies fa setmanes que (pràcticament) han exhaurit les entrades per veure El Pot Petit. L’Helena Bagué Vilà, la Jana sobre l’escenari, ens explica que el grup espera l’actuació amb candeletes. “Hem vist fotos de l’espai i és molt gran, i molt emblemàtic!”, diu il·lusionada. Així, just el dia de la patrona, els més petits podran gaudir d’un espectacle “amb un repertori adaptat a les circumstàncies, potser més per escoltar que per ballar, però molt divertit, amb titelles, teatre, la nostra Melmelada Band… Ideal per passar-ho molt bé!”, descriu.

El grup per a públic familiar actuarà la tarda de Santa Tecla a l’auditori del Camp de Mart

I és que, a més de tractar-se d’un concert especial pel context de pandèmia que vivim, fa més de cinc anys que El Pot Petit no trepitja un escenari a la nostra ciutat, per la qual cosa les ganes són més que palpables, tant des del grup com per part del públic. Les dues últimes actuacions tarragonines van ser per l’encesa de llums de Nadal i pel Parc de Nadal de les festes 2015-2016.

La banda ha viscut enguany la cancel·lació o ajornament de gairebé un centenar d’actuacions

“Hauríem volgut presentar el disc del 10è aniversari del Pot Petit aquí, l’any passat, però va coincidir amb les obres que es van fer al Teatre Tarragona i no va poder ser”, recorda Bagué. I el passat 27 de juny eren els protagonistes de la gran festa infantil organitzada des del Port de Tarragona per celebrar el seu 150è aniversari, però l’acte finalment es va haver de cancel·lar.

Helena Bagué en un moment de l’espectacle. Foto: Laia Poblado.

De fet, amb l’arribada de la Covid-19, el grup ha vist com l’agenda, que tenien ben plena, se’ls anava buidant. Així, pràcticament un centenar de concerts han caigut de la seva programació, i ara es troben que els comencen a cancel·lar els que s’havien ajornat dels primers mesos de pandèmia a l’últim trimestre de l’any. “Teníem les entrades exhaurides a molts teatres, i com no es pot omplir el 100% de l’aforament, l’organització opta per cancel·lar les actuacions”, exposa, “i això és desesperant”.

Helena Bagué: “Cada concert que podem fer és un regal que vivim molt intensament”

Per això, els concerts que han pogut anar fent al llarg de l’estiu “els encarem com un regal, ja que no saps quan podràs fer el següent”, exclama. “Dins del grup parlem que cada concert pot ser l’últim, i per això els vivim molt intensament. El que més ens agrada és pujar a l’escenari!”, assegura, i justament per aquest motiu també agraeixen moltíssim a cada ajuntament o entitat organitzadora la valentia a l’hora de programar música en directe.

El Pot Petit agraeix la valentia dels ajuntaments que programen música en directe

“Les famílies amb què parlem ens diuen que se senten segures als concerts, i els nens i nenes estan d’allò més feliços”, continua Bagué. A més, “la gent tenim ganes de fer aquelles coses que ens fan feliços i donen sentit a la vida!”. Per tant, són d’allò més partidaris de recuperar l’activitat, amb totes les mesures que calguin, però apostant per aquesta #culturasegura que darrerament està en boca de tothom.

No hi ha cap dubte que dimecres el Camp de Mart s’omplirà de canalla i de famílies que gaudiran de valent amb lleons vergonyosos, gats enfadats, micos, pirates despistats, dracs, geranis, roselles… i un Pot Petit que té unes ganes boges de retrobar-se amb el seu petit públic tarragoní.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here