15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

El talent tarragoní i de fora es dona cita al TEDx

Agustí López, al parc del Francolí, amb el símbol de la X que representa els TEDx. Foto: Jan Magarolas.

Tempus fugit és un tòpic literari llatí que evoca la brevetat de la vida i la importància d’aprofitar el temps. Quedo amb l’Agustí López a les quatre de la tarda al seu despatx per fer-li una entrevista que, per raons que ara no venen al cas, comença una hora més tard: un fet premonitori del que seria el tema central de la conversa: el temps és inexorable i el millor és assumir-ho. Precisament això és el que planteja enguany el TEDx Tarragona amb la sisena edició: ‘Qüestió de temps’.

TED és una plataforma d’abast mundial que rescata idees i històries pràcticament desconegudes i els confereix el valor i l’atenció que mereixen. “La millor manera perquè es transmeti un projecte és explicar-lo amb una història”, diu Agustí López, consultor i organitzador de TEDx Tarragona. Es tracta d’un esdeveniment anual “per difondre idees que valen la pena, posar altaveu a la gent que no gaudeix habitualment d’un micròfon”. A Tarragona, els TED són un conjunt de persones que busquen emprenedors que tenen històries i projectes per explicar, els assessoren i els preparen per fer una conferència amb públic.

La sisena edició del certamen tindrà lloc dissabte 10 d’octubre sota el lema ‘Qüestió de temps’

El talent tarragoní es donarà cita en aquesta desena edició, dissabte 10 d’octubre a la tarda, per parlar de la impertorbabilitat del temps: “Busquem un fil conductor per relacionar les xerrades i que, en conjunt, les conclusions reverteixin en Tarragona”. S’han proposat millorar la ciutat a través de les propostes de gent emprenedora i desconeguda, de la feina de formiga que no surt mai a la televisió i que és tan o més important que la que obre telenotícies. Són idees per a Tarragona i des de Tarragona.

López rebutja la posició de lobby o grup de pressió del TEDx, però assegura que les conferències han de guardar relació amb l’actualitat tarragonina: “El tema ha de sonar familiar als oients”. Aquest cop volen transmetre “la idea que el temps obliga al canvi, a l’evolució constant i permanent”, explica López.

L’acte es farà simultàniament al Teatret, al Seminari i al Magatzem, i es podrà seguir per internet

Enguany, i com no podia ser d’una altra manera, la pandèmia serà un tema clau de la jornada, però s’han convidat oradors de moltes disciplines diferents. La psicòloga Eva Llàtser ens explicarà com hem percebut el pas del temps al llarg de la pandèmia, i la genetista Gemma Marfany es preguntarà com evoluciona el nostre ADN amb el temps. Des d’investigadors neurocientífics a meteoròlegs i activistes, passant per educadores socials i nutricionistes, el pas del temps es posarà a examen a l’edició més complicada del TEDx.

La imatge més icònica de les xerrades TED és la d’un escenari gran i fosc, amb un conferenciant sol i desprotegit de qualsevol taula o cadira, davant d’un públic atent. Habitualment, els diversos testimonis expliquen breument la seva idea i l’acte s’allarga unes hores. En aquesta edició, però, s’ha optat per tres escenaris diferents amb públic assistent i mantenint les recomanacions de seguretat. El Seminari, el Teatret del Serrallo i el Teatre el Magatzem són els espais escollits que s’aniran intercalant.

El pas inexorable del temps serà analitzat per experts de diferents àmbits

L’acte serà retransmès en directe per internet, inclosa la connexió amb Nova York d’una de les participants. A més, també hi haurà diverses activitats, com un grup tarragoní que toca la txalaparta o tallers de coaching i fotografia amb el mòbil, així com una sorpresa que l’organització ha preparat amb moltes ganes.

Però el TEDx és, sobretot, el millor argument contra aquells que diuen que a Tarragona no s’hi fa mai res. “Ens hem de treure els complexos perquè aquí hi ha tant de talent com a tot arreu”, reivindica Agustí López. La plataforma aposta pel talent local i de proximitat: “A vegades sortim a fora a buscar algú quan a Tarragona ja hi ha gent amb grans trajectòries”, conclou López. Si algú pensa que el talent tarragoní és residual i que no tenim idees que valen la pena, el dissabte 10 d’octubre té una cita molt important.

Una entrada doble, de regal

Gràcies a l’organització, tenim d’obsequi una entrada doble per gaudir de les sessions des del Seminari, on actuarà la Tarragonako Txalaparta Eskola a partir de les 17h. El sorteig el farem entre els subscriptors del FET interessats.

Si us hi voleu apuntar, heu d’enviar un correu electrònic a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

abans de les 22 hores de dilluns 5 d’octubre

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here