16.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

Esprémer el Teatre Tarragona

La platea del Teatre Tarragona, a punt per la temporada d’espectacles de tardor 2020. Foto: TGN Cultura.

Després de treure tot el suc a l’auditori del Camp de Mart, toca esprémer el Teatre Tarragona. Amb aforaments limitats al 50 % i amb el compromís de mantenir totes les mesures de seguretat establertes per la pandèmia, l’equipament del primer tram de la Rambla es disposa a viure un últim trimestre de l’any d’alta intensitat.

El recinte acollirà la temporada de tardor, concerts, premis literaris, un festival de cinema i mostra de teatre jove

Serà l’escenari dels catorze espectacles de teatre, música i dansa de la nova temporada fins a final d’any, però també acollirà les set representacions de la Mostra de Teatre Jove (certamen que es va ajornar la passada primavera pel confinament i que habitualment se celebrava al Metropol), els concerts de Joventuts Musicals, la Nit dels Premis Literaris i fins i tot el festival de cinema REC.

Tot un repte per a un recinte que ha de suportar més pressió de l’habitual, que molts sectors culturals consideren insuficient per a una ciutat com Tarragona i que ja va provocar un greu ensurt amb el despreneniment del fals sostre fa un any i mig.  En qualsevol cas, el Teatre Tarragona esdevé encara més referència perquè el Metropol l’ocupa la sala Trono Armanyà i altres espais com l’Antiga Audiència són massa petits per acollir el REC i altres activitats.

El ‘Petit Tarragona’ és un cicle d’espectacles familiars, cada tercer diumenge de mes

En clau positiva, de la nova temporada cal destacar la programació d’espectacles familiars amb un calendari fixat en el tercer diumenge de cada mes al migdia. El ‘Petit Tarragona’ -molt necessari per crear nous públics de cara al futur- s’estrena amb força i portarà a la ciutat muntatges premiats i de gran qualitat.

De la programació per al públic adult, és rellevant que Joan Negrié vingui a Tarragona amb ‘Els gossos’ (producció de la Sala Trono i el festival Grec), que un altre tarragoní com Marc Chornet porti una trilogia experimental de William Shakespeare, i que el grup Artemis Dansa (amb arrels tarragonines) hi participi amb ‘El Trencanous’.

Gent formada aquí, com Joan Negrié i Marc Chornet, presenten nous muntatges

Ara cal veure la resposta del públic. Serà més fàcil omplir per la reducció de l’aforament, però això no ha de ser un consol. L’Ajuntament està fent un esforç extraordinari per ajudar al sector cultural i oferir a la ciutat una programació d’arts escèniques prou atractiva en un moment excepcional. Però ara toca que l’espectador respongui, si cal, amb més entusiasme que abans de la pandèmia. La #culturasegura necessita el nostre suport.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here