15.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

Un mar de cultura, al ‘Fet’ 44

 

Coberta del número 44 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

Un bot de fusta utilitzat a la costa catalana entre les dècades de 1930 i 1950 davant la imatge de l’antiga seu del Club Nàutic Tarragona. L’edifici ja desaparegut es va inaugurar el 1920 (ara fa un segle) en un extrem del Moll de Costa a tocar del Serrallo. La imatge captada per David Oliete al Museu del Port de Tarragona il·lustra la portada del número 44 del FET. 

La revista es comença a distribuir aquest dimarts 10 de novembre entre els subscriptors

El dossier de la revista ‘Un mar de cultura’ vol celebrar una feliç coincidència en forma d’aniversaris: els 150 anys de la creació de la Junta d’Obres del Port de Tarragona (antecessora de l’Autoritat Portuària), els trenta anys del seu Arxiu, els vint anys del Museu i els quinze anys del Servei de publicacions. I ho fa posant en valor l’empenta cultural que es genera a la vora del mar.

El dossier del ‘FET’ es dedica a la vessant cultural i patrimonial del Port de Tarragona

Tot i les dificultats ocasionades per l’impacte de la segona onada de la pandèmia, el FET 44 es distribueix a partir d’aquest dimarts 10 de novembre entre els subscriptors i a les llibreries de la ciutat. Aquesta vegada, però, no podem celebrar un acte públic de presentació de la revista.

Així que aquí us apuntem els continguts del dossier ‘Un mar de cultura’:

‘Un nou museu a la vista’: visitem l’exposició temporal del Museu del Port al Tinglado 2, conversem amb algunes de les persones que hi han cedit objectes, i expliquem com serà el futur equipament que es posarà en funcionament d’aquí uns mesos.

‘Tresors patrimonials’: passegem al costat del mar per descobrir detalls i curiositats d’algunes de les moltes peces patrimonials de l’Autoritat Portuària de Tarragona: edificis singulars, grues, embarcacions, rellotges, pedres, fars…

‘L’equip de les exposicions’: una desena de persones tenen cura dels preparatius i muntatge de les activitats que se celebren als tinglados i refugis del Moll de Costa. L’equip condiciona els espais per fer-los confortables als visitants.

‘Documents per a la Història’: fem una selecció de gravats, plànols i fotos que custodia l’Arxiu del Port per explicar l’evolució de les instal·lacions portuàries al llarg dels últims dos segles.

La directora del museu del Port, Mercè Toldrà, al mig i acompanyada de 4 persones que han cedit peces al museu, ubicat durant uns mesos al Tinglado 2 del Moll de Costa. Foto: David Oliete.

Però al FET 44 trobareu altres reportatges i entrevistes d’interès:

‘Terres de vins’: un viatge entre cellers i vinyes per les 6 DO de les comarques de Tarragona i de l’Ebre, remarcant la diversitat i potencialitat d’aquest sector a la Catalunya sud. 

‘Al servei de la mobilitat’: accedim al centre de control de l’Empresa Municipal de Transports i conversem amb alguns dels seus conductors i conductores.

Entrevista al director musical Xavier Pastrana: amb el seu grup Ensemble o Vos Omnes impulsa un nou cicle de concerts de música antiga a Tarragona.

Estudiar infermeria en plena pandèmia: l’any de la Covid-19 s’incrementen les sol·licituds pels estudis d’Infermeria a la URV. Quatre alumnes i la degana ens ho expliquen.

I una menció especial a la secció 700 TECLES que publica el relat ‘Santa Tecla gloriosa. Toca Perón!’ de l’escriptora Montserrat Palau Vergés i una il·lustració d’Alba Domingo Basora.

Fes-te del Fet

Publicar la revista és possible gràcies als anunciants i als subscriptors. Ara en som 680, però en necessitem més per seguir oferint un periodisme de qualitat i rigorós. T’hi vols sumar? Són només 30€ l’any.

SUBSCRIU-TE AL FET AQUÍ!

I si només vol tastar el FET 44, trobaràs la revista a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here