23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

El ‘Fet’, finalista de dos premis de periodisme Mañé i Flaquer

Portada de la revista 41. Foto: David Oliete

La revista FET a TARRAGONA és finalista de dos categories dels Premis de Periodisme Mañé i Flaquer, els referents del sud de Catalunya. I en una tercera categoria opta al premi el fotoperiodista en cap de la revista, David Oliete.

Aquest dilluns s’han donat a conèixer els treballs més ben valorats pel jurat i el resultat omple de satisfacció als professionals i col·laboradors que formen part de l’equip del FET, una iniciativa periodística amb set anys de recorregut que aposta pel periodisme rigorós, de qualitat i cuinat a foc lent.

El monogràfic de la revista 41 i un reportatge sobre el Mercat Central aspiren a la màxima distinció

El FET és l’únic mitjà de comunicació que aspira a aconseguir el màxim reconeixement en dues de les quatre categories dels premis, que organitzen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Torredembarra amb el suport de Repsol i Port de Tarragona. S’entén com un reconeixement a una manera determinada d’exercir l’ofici de periodista.

A la categoria ‘Premi de Comunicació Local’ arriba com a finalista el número 41 del FET, amb el títol ‘Un nou temps’ i publicat el passat mes de maig. Es tracta d’un monogràfic realitzat en ple confinament de primavera per un grup de periodistes amb prop de 50 protagonistes de la ciutat que expliquen com afronten la vida i la feina amb el coronavirus i les seves conseqüències.

Els altres dos treballs finalistes d’aquesta categoria són: ‘La tragèdia té nom de dona”, de Carina Filella, publicat al setmanari La República, i “Quan les campanes van deixar de tocar a morts”, d’Arnau Martínez, publicat a la revista NW.

La decisió del jurat omple de satisfacció al FET pel reconeixement a determinada manera d’entendre el periodisme

A la categoria ‘Premi Camp de Tarragona’ arriba com a finalista el reportatge ‘El temple del quilòmetre zero’, de Sara Sans, publicat el passat juliol al número 42 del FET. El reportatge explica el dia a dia del Mercat Central en el marc d’un dossier dedicat als productes de proximitat en plena pandèmia.

Els altres dos treballs finalistes d¡aquesta categoria són: “La clau que obre tots els panys”, de Miquel Bonet, publicat al CatalunyaDiari.com i al TarragonaDigital.com, i “Montroig, el patio de recreo de Joan Miró”, de Lourdes López, publicat al web de la Revista Viajes National Geographic.

El gel omple les peixateries, una de les imatges del reportatge finalista sobre el Mercat Central. Foto: David Oliete.

A més de tenir presència el FET en aquestes dues categories, el fotògraf David Oliete també aspira al premi de fotoperiodisme, que s’estrena aquest any, amb la imatge ‘Explosió’, publicada el 15 de gener de 2020 a The New York Times, Le Monde, The Guardian, abc News, The Washington Post, entre d’altres mitjans, via Associated Press. Es tracta d’una foto captada pocs minuts després de l’accident petroquímic d’IQOXE.

Els guanyadors es donaran a conèixer aquest proper divendres en una gala sense públic

Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer aquest divendres 20 de novembre (20.30h). Per motius de seguretat, l’acte de lliurament dels premis es farà sense públic, però serà retransmès en directe per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través de la TDT i tac12.tv, i per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra. La gala serà presentada per Queco Novell, amb direcció i guió de Marc Chornet.

Una comunitat formada per 680 amics i amigues: t’hi vols sumar?

L’anunci dels dos treballs finalistes coincideix amb la posada en marxa d’una campanya per sumar nous subscriptors al FET: ara que acaba de sortir al carrer el número 44 de la revista, et convidem a complimentar avui la subscripció per a tot el 2021 per només 30 euros.

De regal… et farem arribar a casa els dos últims números publicats i entraràs en el sorteig d’un llibre espectacular: l’Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona.

SUBSCRIU-TE AL ‘FET’ ARA 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here