8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Meritxell Gispert o com fer somiar als més petits

Meritxell Gispert, a la Rambla Nova. Foto: Carlos Domènech.

Meritxell Gispert (Tarragona, 1972) és una d’aquelles tarragonines que fa la feina amagada. Aquella tan necessària perquè la ciutat funcioni. «Hi ha molta gent que fa moltes coses de manera altruista, i jo formo part d’aquest teixit», diu. Està vinculada des dels 16 anys al Club Vaixell, on va entrar per col·laborar com a monitora. «Del Club m’emporto sempre coses bones. Són agraïts, dels que et saluden pel carrer sempre que et veuen. D’ells he après molt», relata. Allà va conèixer la tasca de Mossèn Tomàs, un dels impulsors de la Cavalcada de Reis de Tarragona. «Un mossèn amb idees pròpies i, per mi, molt encertades. Estava convençut que calia potenciar els drets i la normalitat de les persones amb discapacitat», recorda Gispert.

és presidenta del Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i està fortament vinculada al Club Vaixell

Mossèn Tomàs va impulsar que membres del Club Vaixell duguessin el Fanal de la Ciutat durant la Cavalcada, per tal de donar visibilitat al món de la discapacitat. «Malauradament, Mossèn Tomàs va morir, i jo vaig agafar el seu relleu al Consell Municipal», explica la protagonista de l’article. Era l’any 1994 i, des d’aleshores, Gispert mai no ha deixat de banda la seva feina voluntària. Ella i la resta de l’equip, «un equip meravellós», fan possible que els més petits de la casa somiïn desperts el vespre i la nit de cada 5 de gener, amb l’arribada de Ses Majestats Reials al Port i el posterior recorregut pels carrers de la ciutat.

L’ajuntament de Tarragona li fa un reconeixement al mèrit cívic: “Em fa molta il·lusió”, diu

Si aquest 2020 hagués estat usual, Gispert i els membres del Consell estarien enllestint tots els detalls d’una Cavalcada magnífica i, evidentment, presencial. Però malauradament, la situació epidemiològica no permetrà gaudir dels Reis com és habitual. «Però això no traurà que els infants visquin amb il·lusió l’arribada de Ses Majestats!», assegura Gispert, que reconeix que la feina d’aquest any ha estat molt més difícil. No hi haurà Cavalcada, però els Patges Reials romandran entre els dies 2 i 5 de gener al Magatzem Reial instal·lat al Refugi 1 del Port. Allà, faran visites guiades als més menuts, que podran veure les carrosses i rebran els detalls de la nit màgica de Reis. A més, podran dipositar la seva carta a la Bústia Reial i veure de manera telemàtica l’arribada a port.

Gispert ha estat distingida al mèrit cívic per l’ajuntament de Tarragona.

«L’únic que temem és no poder arribar a tothom, però estem convençuts que els més menuts estaran molt contents de poder veure els patges i les carrosses», afirma Gispert. A més, opina que els infants «acceptaran» que no hi hagi Cavalcada perquè «són molt conscients de la situació actual». «Al final, el més important és com es transmet a casa», diu. Amb tot, l’equip de la Cavalcada ha fet front a les dificultats després de mesos «d’incertesa» i «nervis».

Gispert afirma que el millor regal és “el respecte de tothom per la feina invisible”

A ells és, precisament, a qui Meritxell Gispert vol dedicar el reconeixement que li ha fet l’Ajuntament de Tarragona: l’atorgament del Mèrit Cívic per la seva trajectòria. «Fa molta il·lusió, perquè són molts anys arrossegant-me i fent feina per la ciutat. Però tot això no hauria estat possible sense els membres del Consell, els tècnics de l’Ajuntament, l’equip de la Brigada…», recalca la tarragonina, que ha vist com els seus pares s’emocionaven moltíssim amb aquest premi.

A l’espera d’encetar una de les arribades de Ses Majestats Reials més estranyes de tots els temps, Gispert assegura que el millor regal que podria rebre és el «respecte de tothom per la feina invisible». Per contra, portaria carbó «del dolent» a «tots aquells que no respecten el pensament dels altres». «Sort que no sóc reina!», bromeja. Tarragona ja espera, pel 2022, una Cavalcada d’alçada, tal com la Meritxell i la resta dels integrants del Consell aconsegueixen cada any.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here