25.7 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 9, 2024

Llauradó: “El 2021 hem d’arribar a un nou consens sobre la Savinosa”

La presidenta de la Diputació, aquest dimecres abans de l’entrevista al ‘Tarragona 100×100’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

La tanca de la Savinosa no es retirarà de manera més o menys immediata. Per arribar a aquest punt caldrà esperar que les administracions arribin a un nou acord sobre els usos que tindrà el conjunt de la finca, després del gir inesperat de guió provocat per l’anul·lació del POUM fa dos mesos. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ho deixa clar en una entrevista realitzada aquest dimecres al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

“No decidirem la retirada de la tanca de forma aïllada, sinó en el marc del projecte global”

“Estudiarem la petició de l’ajuntament en relació a l’obertura de la tanca en el marc del projecte global, no de manera aïllada”, afirma. “Ara és el moment de la discreció, de fer un treball intern, recabar informes tècnics i jurídics i tenir clar com enfoquem els usos futurs de l’espai”, afegeix. “Hi ha una comissió de seguiment, bona entesa i reunions fluïdes entre Ajuntament, Generalitat i Diputació, i per tant, estic convençuda que podem arribar a un acord aquest 2021″, conclou.

Serà llavors, i no abans, quan es pugui començar a gestionar el mentrestant. És a dir, quan es podrà procedir a una primera actuació simbòlica en forma de retirar la tanca i obrir un espai més gran a la ciutadania. Sobre les edificacions -catalogades com a Bé Cultural d’Interès Local-, Llauradó no es mostra categòrica, però apunta que tenen una història que s’ha de preservar, almenys en una part si és compatible amb la dinamització de la finca.

La presidenta de la Diputació diu que “ara cal discreció i fer treball intern” sobre el futur de la finca

A la mateixa entrevista, la presidenta de la Diputació ha parlat de la Tarraco Arena Plaça, de la seva propietat. Mentre estigui suspesa la concessió administrativa perquè no s’hi podem programar espectacles i activitats massives, la TAP pot assumir la campanya de vacunació de la Covid (si ho demana el departament de Salut) o punts de votació en les futures eleccions al Parlament (amb data incerta). “Confio que després de l’estiu es pugui començar a recuperar activitat cultural”, apunta amb precaució.

Pel que fa a l’Auditori del carrer Pere Martell, Llauradó ha explicat que ara l’estan utilitzant alumnes i mestres del Conservatori de música per necessitats d’espais més amplis en els assajos en temps de pandèmia. I pel que fa al projecte de tramvia, i després de les declaracions de dilluns de l’alcalde Ricomà, ha indicat la necessitat de disposar d’un “corredor de mobilitat sostenible, ràpid i segur” entre Tarragona i Reus.

Aquí podeu escoltar l’entrevista íntegra, on Llauradó parla també de turisme, fibra òptica, ajuts als municipis afectats per temporals i altres emergències, i del seu paper per fer de lobby davant l’Estat i el Govern de Catalunya:

Llauradó: “M’agrada el projecte actual de BCN World”

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here