14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Un reconeixement a la feina de milers de persones

Vista general del Refugi 1. Totes les fotos d’aquest article són de Ricard Lahoz.

Darrere una Rua de Lluïment hi ha la feina de milers de persones que destinen milers d’hores del seu temps lliure als preparatius. Si sumem les 40 edicions del Carnaval de Tarragona, amb tot el ventall d’activitats que s’hi han organitzat, ens adonarem de l’impacte d’aquesta festa en el teixit social, veïnal i cultural de la ciutat.

L’exposició sobre els 40 anys de Carnaval és un homenatge a les comparses de Tarragona

Així que l’any de la pandèmia, sense rues ni actes al carrer, serveix per aturar-se, mirar enrere, reflexionar i posar en valor aquesta implicació de milers de tarragonins i el seu resultat en forma de disfresses, màscares, elements decoratius de les carrosses i altres objectes ben curiosos. Tot plegat, es pot veure al Refugi 1 del Port en el marc de l’exposició ’40 anys d’història. Carnaval de Tarragona’.

La mostra és una realitat gràcies a la implicació de prop de 30 comparses que han volgut cedir els seus vestits més emblemàtics i materials de tota mena. Entre els més recents, hi ha els escenaris de les carrosses i complements dels guanyadors del Carnaval 2020, Colours Fantasy i Disc45, que seran el Rei i la Concubina del 2022.

Però a l’exposició també hi trobareu disfresses i vestits de fa 10 anys i vitrines amb els testaments del rei Carnestoltes, màscares amb tota mena de detalls sobre la pintura i la purpurina aplicades, i programes del Carnaval des dels anys vuitanta.

En dos plafons centrals s’hi exposen els 40 cartells de la festa, des del 1981, i fotografies d’arxiu (algunes en blanc i negre) que recorden les primeres rues o la guerra de la farina. Menció a banda mereix l’espai del fons de la sala, darrere la projecció del documental. És una sorpresa que millor no expliquem ni ensenyem en fotografia.

L’exposició ha estat produïda per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració del Port de Tarragona i, és clar, de les pròpies comparses.  Us la recomano: es podrà veure fins al 14 de març de dimarts a dissabte de 10 a 13h i de 16 a 19h; i diumenges i festius d’11 a 14h. A més de realçar el Carnaval, posarem en valor un gran espai expositiu com és el Refugi 1.

Aquí en teniu més imatges:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here