18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Un Sant Jordi 2021 amb llibres i roses a la Rambla

Parada de flors el 23 de juliol de 2020 a la Rambla Nova de Tarragona. Foto: Laia Díaz

Hi haurà parades de llibres i roses a la Rambla Nova el dia de Sant Jordi. Només de llibres i roses, a càrrec de “professionals” dels respectius sectors i en un tram perfectament delimitat i amb control d’accés. Però n’hi haurà. L’ajuntament de Tarragona ja ha començat a preparar el 23 d’abril amb llibreters i floristes perquè una jornada tan especial “no es pot improvisar”.

La idea de partida és preparar un format similar al Sant Jordi de l’any passat que es va acabar celebrant el 23 de juliol al tram de la Rambla entre la Font del Centenari i els Despullats. En aquest cas, però, el consistori i els sectors implicats buscaran una altra coca més gran del passeig: la que hi ha davant del Teatre Metropol o la situada davant del col·legi de les Teresianes.

Les parades s’ubicaran en un tram ampli del passeig, delimitat i amb control d’accés

Pitu Rovira, de la Llibreria La Capona i representant del gremi local de llibreters, explica al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona que la idea és “muntar parades més grans i circulars, obertes a les quatre bandes i amb distància de seguretat entre elles” per evitar aglomeracions. En definitiva, “esponjar” el tram escollit de la Rambla que estarà acotat.

Preveient que hi haurà una afluència de persones més important que la de l’estiu de l’any passat, tots els organitzadors consideren que el tram de davant del Banc d’Espanya és insuficient i que cal trobar una alternativa que es decidirà en funció de les inscripcions de llibreries i floristeries. En cap cas s’admetran parades d’entitats, associacions i partits polítics com passava fins al 2019.

Foto: Laia Díaz.

“Quan s’hagi concretat la proposta, s’enviarà a les autoritats del Procicat per rebre’n l’autorització”, admet Rovira. “Caldrà veure com evoluciona la pandèmia”. També s’hauran de regular els accessos a les llibreries aquell dia. Cal recordar que enguany Sant Jordi cau en divendres i, per tant, els llibreters pensen que les vendes poden començar un parell de dies abans i allargar-se fins dissabte 24.

Ajuntament, llibreters i floristes preparen un format similar a la diada especial del passat estiu

La gran festa del llibre arriba després d’un any molt complicat, però els establiments han vist com creixien les vendes per internet i es mantenien les presencials. “Els confinaments han fet incrementar, probablement, el nombre de lectors”, diu Rovira. Així que el sector se sent prou fort per tirar endavant, i més si hi ha en perspectiva un Sant Jordi al carrer. Delimitat i amb restriccions. Però al fi i al cap, Sant Jordi: quan toca i on toca.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here