23 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Les imatges i els testimonis de la presentació del ‘Fet’ 46

María Gutiérrez, de 81 anys, explica l’impacte de la pandèmia en la seva vida mentre l’escolta Míriam Giménez, del programa de suport a la gent gran de Creu Roja Tarragona. Totes les fotos del reportatge són de DAVID OLIETE.

La Maria Gutiérrez té 81 anys. Els bessons Pau i Magí acaben de celebrar el primer aniversari i la Mariona, l’Emma i la Nara amb prou feines sumen uns mesos de vida. Última i primera etapa de la vida en l’any de la pandèmia. Elles i ells, més que ningú, necessiten algú que els cuidi… I aquest dissabte s’han trobat a l’acte de presentació del número 46 del FET a TARRAGONA, un cant a la vida malgrat totes les dificultats.

Mares i pares, subscriptors del FET, que han vist néixer les seves criatures en l’últim any.

La Maria venia acompanyada de la Míriam Giménez, coordinadora del programa de gent gran de Creu Roja Tarragona, l’entitat que vetlla per pal·liar la solitud i la tristesa dels nostres avis. Els nadons arribaven en cotxet amb les seves mares i pares, subscriptors de la revista que volien testimoniar el que suposa el naixement d’una criatura en un context social d’angoixa i mort per la Covid-19.

Una setantena de persones al jardí de Casa Canals.

Uns i altres compartien el sol primaveral al jardí de Casa Canals, en el primer acte públic que organitza el FET després de sis mesos. Presa de temperatura, gel hidroalcohòlic i un espai exterior magnífic i segur per recordar el primer aniversari de l’arribada de l’estat d’alarma i el confinament.

Jonathan Oca (al mig), Ainhoa Linares, a l’esquerra, i Mercè Borràs, a la dreta, expliquen les seves experiències com a malalts de Covid ingressats a l’hospital.

L’Ainhoa, el Jonathan i la Mercè -ingressats a l’hospital durant setmanes- han signat les paraules més crues de l’acte i han fet una crida a la conscienciació general, també dels joves. La Mercè Borràs, metgessa de Nefrologia de Joan XXIII, ha reconegut sentir-se “orgullosa” de la tasca dels seus companys després de comprovar “des de dins” com s’ha treballat contra el virus.

La doctora Vanessa Blázquez treballa a la UCI de Joan XXIII.

Ella i cinc dones més han posat cara als professionals sanitaris que estan en primera línia: Vanessa Blázquez, metgessa de cures intensives a Joan XXIII. Rosalía Cepero i Laura Martínez, al capdavant d’infermeria de la UCI de l’hospital de Santa Tecla. Ana Martín, directora del CAP Jaume, i Maria Gelonch, infermera d’atenció domiciliària del mateix centre.

Sis dones professionals sanitàries dels hospitals de Santa Tecla, Joan XXIII i l’atenció primària, protagonistes centrals de l’acte organitzat pel FET.

Han parlat de l’esgotament actual, de la por de fa un any, de com han treballat per acompanyar i curar els pacients el millor que podien, de com han superat els moments més difícils de les seves carreres professionals, de l’impacte emocional que els ha comportat i de la preparació avui per assumir la campanya de vacunació. En definitiv: pura vocació per la feina i entregar absoluta per cuidar dels altres.

Pau Ricomà va lloar la feina dels sanitaris i els continguts del FET a TARRAGONA.

L’alcalde Pau Ricomà els agraït l’esfoç immens realitzat, ha valorat el comportament en general de la ciutadania durant tots aquests mesos i ha acabat amb un missatge de precaució: “Siguem responsables perquè segurament depèn del què fem aquests dies que puguem veure la llum al final del túnel ben aviat”.

L’alcalde Ricomà va agrair a les metgesses i les infermeres l’esforç immens del darrer any.

La revista -plantejada “com un guió cinematogràfic”, en paraules de l’alcalde- conté molts altres continguts que et convidem a descobrir. Demana-la a Llibreria Adserà i Llibreria La Capona.

O, millor encara: fes-te’n subscriptor/a.

Text: Ricard Lahoz i Jan Magarolas

I AQUÍ TENIU MÉS IMATGES AMB ALTRES PROTAGONISTES DE L’ACTE:

Francesc Gassó i Coia Escoda van parlar de l’interès de la Casa Fontanals, al barri del Port.
Marta Grau i Joan Pascual van presentar el seu projecte de recuperació del teatre a Tarragona els últims 45 anys.
Guille Soler planteja un projecte de recuperció de la pedra seca.
L’acte es va organitzar amb totes les mesures de seguretat.
El conductor de l’acte, Ricard Lahoz, va recordar el primer aniversari de la declaració de l’estat d’alarma i el confinament.
El públic llegeix amb interès els continguts de la nova revista.
Rosalía Cepero, cap d’infermeria de la UCI de Santa Tecla, és una altra de les veus de la revista.
La doctora Ana Martín, directora del CAP Jaume I, subratlla que el nou repte és la campanya de vacunació.
Grans i petits van gaudir d’un migdia primaveral.
La Maria i la Míriam, usuària i professional del programa de gent gran de Creu Roja.
David Oliete
David Oliete
Fotoperiodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here