11.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 9, 2024

Un carril bici de la plaça Imperial al Serrallo

El carrer Pere Martell, vist des del Serrallo. A l’esquerra, un dels nous aparcaments per a patinets. Foto: Ricard Lahoz.

Un carril bici pel carrer Pere Martell per unir la plaça Imperial amb el Serrallo i connectar amb el carril bici del Moll de Costa. Aquest és el projecte que estudia l’àrea de Mobilitat de l’ajuntament de Tarragona i que es podria executar aquest mandat, un cop entri en funcionament el carril bici educatiu les obres del qual comencen aquest mes d’abril.

El projecte de Pere Martell “és de primera necessitat”, en paraules de Xavi Puig, regidor de Territori, perquè permetrà la mobilitat sostenible entre Sant Pere i Sant Pau, el centre de la ciutat i el mar. Estaria connectat a la plaça Imperial amb el nou carril bici segregat que passarà pels campus universitaris, Països Catalans, avinguda Catalunya, Marquès de Montoliu i avinguda Roma.

El nou carril connectaria amb el que està a punt de començar pel centre i SPSP

En una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, Puig ha detallat que la nova via segregada passarà pels laterals de l’avinguda Roma, desplaçant els autobusos a la part central. Hi ha, però, un coll d’ampolla al pont del Francolí per connectar amb el carril bici que va fins a Bonavista. I aquest tema s’abordarà en una reunió de l’ajuntament amb l’Estat el proper 7 d’abril.

En aquesta trobada de l’alcalde Ricomà i el regidor Puig amb el secretari d’Estat d’Infraestructures i el director general del Carreteres es plantejarà la construcció d’un pont adossat a l’actual per a ciclistes i patinadors i la inversió del carril bici de Llevant per la N-340 fins a Altafulla. “Els diners els ha de posar el govern de l’Estat després de traspassar la carretera al municipi”, subratlla Puig.

Reunió a l’abril a Madrid pel traspàs de carreteres i la construcció d’un pont adossat

D’aquesta manera, Tarragona faria un salt qualitatiu de debò pel que fa a carrils bici i mobilitat sostenible. En aquesta línia, el regidor fa una valoració molt positiva de l’interès recent de les empreses de servei de lloguer de patinets elèctrics.

A l’entrevista d’aquest dimecres a Xavi Puig s’aborden moltes altres qüestions: les al·legacions a les pantalles acústiques que vol aixecar ADIF en diversos trams ferroviaris; el trasllat de les mercaderies de la línia de la costa; les inversions en urbanisme d’aquest 2021, la transformació dels carrers Canyelles, López Peláez i Orosi en espais de vianants… i molts altres temes.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

 

Puig: “Farem un carril bici des de Pere Martell al Serrallo”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here