Advertisement Advertisement
Carregant ...

Així serà la nova gran biblioteca dels barris de ponent

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

La biblioteca Pepita Ferrer també és present en una de les parades del mercat de Torreforta. Foto: cedida.

Dels 330 metres quadrats actuals als gairebé 1.300 metres quadrats del futur. La superfície es multiplicarà per quatre a la nova biblioteca municipal de Torreforta i això permetrà disposar d’un equipament cultural dividit en cinc zones diferenciades per franges d’edat i tenint en compte les necessitats dels usuaris.

Un primer espai anirà destinat als nadons per “gatejar, experimentar i jugar amb contes, materials i joguines de la seva edat”, en paraules de  Montserrat Recasens, directora de la biblioteca. Un segon espai estarà dedicat als infants entre 3 i 8-9 anys i s’ubicarà al costat de la zona dels nadons per facilitar els moviments entre germans i amb les mares i els pares.

L’equipament disposarà de cinc zones diferenciades per franges d’edat

La nova biblioteca prestarà una atenció especial als adolescents i preadolescents en un espai “autogestionat per ells mateixos” amb còmics, àlbums il·lustrats i altres productes atractius per aquesta franja d’edat. També hi haurà una gran sala d’estudi “en silenci absolut” per respondre a les necessitats d’una part important de la població.

I una última àrea serà tota una novetat a Tarragona: una bibliolab, una laboratori de cultura. “Una sala d’experimentació, on tothom sense límit d’edat podrà fer activitats de tipus tecnològic, cultural, científic i experimental”, anuncia Recasens, cap tècnica del servei municipal de biblioteques, en una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Com a gran novetat, comptarà amb una sala d’experimentació per activitats tecnològiques

Durant 31 anys, la biblioteca de Torreforta -amb el nom de Pepita Ferrer des de la passada primavera- ha estat un equipament clau per a la cohesió social dels barris de Ponent a través de la cultura. I aquest paper l’ha de mantenir, però la directora aspira a molt més: “Ha de ser una eina fonamental per cosir i recosir la ciutat i ha de tenir com a objectiu principal crear cultura, convertir-se en un pol d’atracció cultural perquè gent de tota Tarragona tingui la necessitat d’anar-hi pel seus fons i per les activitats que s’hi organitzen”.

Ara arrenca el procés de licitació del nou equipament que formarà part de l’edifici del mercat municipal de Torreforta. Si tot va bé, a finals del 2022 o inicis del 2023 serà una realitat.

A la parada de la bibliomercat es poden veure diversos números de la revista FET a TARRAGONA. Foto: cedida.

Mentrestant, la biblioteca s’ha anat adaptant a les circumstàncies de la pandèmia. Durant l’últim any han fet grans esforços per arribar a molts usuaris que no disposen d’internet a casa i pal·liar la bretxa digital. Així han preparat kits per emportar a casa dels clubs de lectura i altres activitats que incloien un conte, un àlbum il·lustrat o una pel·lícula.

Recasens: “Volem ser un gran pol d’atracció cultural de tota la ciutat”

Ara es poden recuperar les activitats presencials progressivament i, a més, han muntat la bibliomercat en una de les parades en desús. Actualment, la parada està dedicada a la fotografia amb el suport de Pep Escoda. A l’abril, la temàtica serà la ciència. I per Sant Jordi preparen una jornada festiva el 26 d’abril amb la presència de l’escriptora Olga Xirinacs.

“Aprendre, créixer, experimentar i cohesionar”. Amb aquests objectius, la biblioteca dels barris de Ponent es prepara per fer el salt endavant necessari i esdevenir un gran central cultural de Tarragona en ple segle XXI.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Montserrat Recasens:

Recasens: “La nova biblioteca de Torreforta serà una realitat a finals del 2022”


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *