Advertisement Advertisement
21.1 C
Província de Tarragona
Dijous, setembre 28, 2023

Visibilitzar a la gran pantalla realitats amagades

Imatge de ‘Genero fluido’, un dels documentals del cicle. Foto: cedida.

Reflexionar al voltant de la joventut i les qüestions de gènere, el feminisme i l’educació sexual que hem rebut. Això és el que es proposen els deu curtmetratges que es presenten al cicle ‘Gènere i Joves, en primer pla’, impulsat pels Estudis de Comunicació de la URV i la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona. Vint estudiants del tercer curs de Comunicació Audiovisual examinen tots aquests temes des d’un interès generacional compartit i aposten per oferir un cinema crític, transformador i amb un marcat caràcter jove.

Alumnes de comunicació audiovisual fan documentals per tractar qüestions de gènere, feminisme i sexualitat

“L’objectiu del cicle és visibilitzar certes realitats que queden amagades” rere una cortina de cinema “normatiu”, avisa Elvira Cherto, estudiant de Comunicació Audiovisual i impulsora d’un dels films estrenats. Conscienciar totes aquelles persones que s’interessin per aquesta temàtica lliure, reconèixer que la societat humana no és un monòlit immòbil i que en el nostre entorn no tot és blanc o negre. En contra d’allò que haguem pogut aprendre, la vida té més colors que l’arc de Sant Martí.

El cicle ‘Gèneres i Joves’ l’impulsen la URV i la conselleria de joventut de Tarragona

Els deu documentals i webinars es projecten via streaming a la pàgina web www.tarragonajove.org/streaming al llarg d’aquesta setmana, i són d’accés gratuït. Després de l’estrena, els equips creadors i alguns protagonistes dels films ofereixen un torn obert de preguntes, una oportunitat pel públic de participar activament i conèixer les interioritats de cada film. Tot i que el cicle és apte per a persones majors de dotze anys, Elvira Cherto creu que els públics més petits també poden gaudir i aprendre amb les propostes juvenils: “Tot allò que surt als documentals i curtmetratges és adequat per a totes les edats.” Perquè l’educació sexual sigui efectiva -i afectiva- cal que comenci de ben aviat.

Aquesta setmana es projectes 10 documentals via streaming i el públic pot parlar amb els creadors

“Els mitjans de comunicació, la televisió i el cinema comparteixen uns missatges i creen una realitat allunyada de la veritat”, diu Cherto. Els aprenents de comunicadors audiovisuals s’han posat entre cella i cella revertir aquesta situació i “normalitzar certes realitats amagades o desconegudes” per la societat en general. Així, han sortit temes d’interès juvenil com la transició de gènere, el gènere fluid o no binari, els feminismes i les masculinitats i l’educació sexual. És important visibilitzar totes aquestes situacions per normalitzar la diversitat i, també, aconseguir que tothom se senti acompanyat. Els i les joves pugen amb força, tenen grans coses a dir i moltes ganes de fer-se escoltar.

 

Es pot consultar el programa complert amb més informació sobre els documentals, fitxes tècniques i accés a les sessions diàries  a www.tarragonajove.org/genere-i-joves 
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here