11.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 28, 2024

Banc d’Espanya i parc de la Ciutat, objectius 2023

Les obres al Banc d’Espanya començaran abans que s’acabi aquest any.

Les obres al Banc d’Espanya començaran a la tardor. Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament de Tarragona perquè confia tenir a punt aquesta primavera el projecte executiu. El regidor Jordi Fortuny (ERC), que lidera el projecte des de fa un any, explica en una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona que una desena d’arquitectes “municipals i de fora de la casa” estan treballant en dues línies: “el continent i el contingut”.

Fortuny confia en un procés ràpid per enllestir la redacció del projecte executiu i treure’l a licitació a inicis d’estiu. La idea és començar a intervenir a l’immoble entre l’octubre i el novembre, i obrir al públic el futur Banc d’Espanya entre finals del 2022 i inicis del 2023. El projecte és prioritari perquè hi ha en joc els dos milions d’euros que aporten els fons europeus Feder.

El govern municipal confia en començar les obres al Banc d’espanya la propera tardor

La pandèmia ha donat un marge de temps extra a l’ajuntament per implementar la proposta d’espai de divulgació de ciència i transferència de coneixement que es va aprovar amb la coordinació de la URV i la col·laboració de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES), Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

El regidor responsable del projecte diu que s’està treballant en “el relat” que tindrà el nou espai, que serà gestionat per la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement, hereva de la fundació Smart City. Fortuny parla d’un equipament “on sempre passaran coses” i que acollirà diverses línies d’actuació.

La rehabilitació de la quinta de Sant Rafael serà el primer pas per remodelar el parc de la ciutat

L’anunci de Jordi Fortuny suposa col·locar el Banc d’Espanya com una de les actuacions prioritàries en la segona part d’aquest mandat municipal. Una altra actuació que agafa embranzida és la de la Quinta de Sant Rafael, a partir de la injecció de 800.000 euros que rebrà aquest any gràcies al romanent del 2020.

La Quinta de Sant Rafael rebrà enguany una inversió de 800.000 euros per començar la seva remodelació.

Serà el “primer pas” per afrontar una remodelació a fons del parc de la Ciutat. La partida que s’aprovarà en el plenari de la setmana que ve servirà per rehabilitar l’edifici modernista, però “no serà l’única” perquè la idea de l’equip de govern és “endreçar” tot el seu entorn per “donar vida al parc”, en paraules del regidor d’Economia i Hisenda.

Fortuny subratlla que els regidors Xavi Puig (Urbanisme) i Hermán Pinedo (Patrimoni) treballen en un projecte que va més enllà de la rehabilitació de la Quinta de Sant Rafael. La idea és portar-hi música i altres activitats culturals, un cop l’immoble ideat fa un segle pels germans Puig i Valls tingui una nova utilitat.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Ràdio Ciutat de Tarragona:

Fortuny: “Les obres del Banc d’Espanya començaran aquesta tardor”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here