Advertisement Advertisement
17.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, novembre 28, 2023

Estrena del primer documental que analitza els Jocs 2018

Miguel Cardenal i Josep Fèlix Ballesteros expliquen a ‘Mediterranis’ el seu enfrotament per l’organització dels Jocs. Foto: cedida.

Dos joves periodistes col·laboradors del FET a TARRAGONA –Jan Magarolas i Rut Queralt– i un comunicador audiovisual –Marc Colilla– porten aquest dilluns a l’Antiga Audiència l’estrena del documental ‘Mediterranis’. Es tracta d’un treball que analitza l’organització i les conseqüències dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 des de la seva vessant política.

Jan Magarolas, Rut Queralt (‘Fet’) i Marc Colilla presenten ‘Mediterranis’ a l’Antiga Audiència

Fins a la data, ‘Mediterranis’ és l’únic reportatge audiovisual que s’ha realitzat sobre aquesta competició esportiva que va acollir la ciutat del 22 de juny a l’1 de juliol de fa tres anys. “Després dels Jocs, hi va haver moltes preguntes sense respondre i al documental busquem resoldre tots els interrogants”, afirmen els tres directors del film.

La relació sovint polèmica entre administracions, l’interès relatiu de la ciutadania pel projecte esportiu, l’inevitable ajornament i l’herència que encara arrossega la ciutat protagonitzen aquesta peça audiovisual de 57 minuts que compta amb la majoria dels responsables polítics i tècnics de l’esdeveniment esportiu.

Al film es destapen les desavinences entre administracions i l’herència dels Jocs

Per primera vegada apareix davant de càmera l’exsecretari d’estat d’Esports, Miguel Cardenal, que va deixar el càrrec poc després d’unes fortes desavinences amb l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros. Aquest és un altre dels protagonistes del documental, igual que l’exsecretari general del Comitè Olímpic Espanyol, Víctor Sánchez, i el director del dossier de la Candidatura, Vicent Añó.

A ‘Mediterranis’ -que s’ha rodat a Tarragona, Madrid i València- també deixen el seu testimoni el president executiu de la Candidatura, Mario Rigau; el director d’Esports de Tarragona 2018, Ramon Cuadrat; el ‘pare’ dels Jocs, Pere Valls; el delegat d’Esports de la Generalitat a Tarragona, Joan Plana; el periodista Rafa Marrasé i l’actual alcalde Pau Ricomà.

La projecció tindrà lloc aquest dilluns 12 d’abril a les 19h a l’Antiga Audiència. L’acte l’organitzen els mateixos directors del film. Les entrades ja estan exhaurides. A l’auditori es tindran en compte les mesures sanitàries: gel hidroalcohòlic, presa de temperatura, mascareta i distància entre cadires.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here