13.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Navarro: “La química ha de recuperar la confiança de la gent amb fets”

Carles Navarro, aquest dilluns al programa ‘Tarragona 100×100’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

No és massa habitual veure en un estudi de ràdio a un responsable al més alt nivell de la indústria química. Així que celebro que Carles Navarro accepti la invitació a participar al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. És director general de BASF Espanya i president de la patronal Feique. Coneix a fons la realitat del polígon tarragoní i la del conjunt del sector. Mirada local i mirada global s’interconnecten.

El director general de BASF reconeix el mal provocat per l’accident d’IQOXE

En clau local, Navarro reconeix que quinze mesos després de l’accident mortal d’IQOXE, la química de Tarragona ha de “recuperar la confiança de la gent demostrant amb fets que estem canviant la manera de fer les coses”. Serà un camí llarg, però apunta que el Pla Estratègic de l’AEQT s’ha de “convertir en accions visibles per a la ciutadania amb l’objectiu de recuperar el contracte social perdut”. Explicar-se millor i obrir les portes formen part de les receptes del dirigent de BASF.

Tot plegat en un 2021 que el director general de la companyia d’origen alemany veu amb “cert optimisme” després de l’impacte negatiu de la pandèmia. El descens de vendes del 15% del 2020 es podria recuperar aviat, si la vacunació afavoreix el context. Brots verds i missatge en positiu.

Carles Navarro garanteix un “futur brillant” pel centre de producció de Tarragona

En aquesta línia, BASF “aposta per Tarragona amb la inversió més alta dels últims anys”, en paraules de Navarro. 30 milions d’euros destinats sobretot a incrementar la capacitat de producció de la planta de polipropilè i millores de manteniment i seguretat.

Preveu un “futur brillant” pel centre de producció de BASF a La Canonja:

a) Difícilment hi haurà inversions en noves plantes, però sí poden atraure nous productes amb valor afegit i altres empreses que es vulguin instal·lar als terrenys propis.

b) Aposta pel ferrocarril -“més eficient, segur i sostenible”- a través de l’estació intermodal en terrenys del Port fins a multiplicar per sis el nombre de contenidors transportats en tren.

c) Tecnologia 5G (la primera d’Espanya) per monitoritzar tots els processos de producció: “Representa un punt d’inflexió i millora la seguretat i l’eficiència”

L’entrevista transcorre per altres terrenys de l’actualitat i conclou amb el gran projecte de la Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud que el territori presenta com a gran aposta de futur. Segons Navarro, som davant “una oportunitat històrica”. El defineix com un “projecte molt potent, dels que defineixen una època” i assegura que compta amb “tots els ingredients” per rebre fons europeus. Però no ens podem adormir, insinua abans d’acomiadar-se.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Navarro: “El futur de BASF està garantit amb noves inversions”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here