9.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Quatre dies ballant a la Trono

Anthony kmeid, ballarí libanès afincat a Catalunya, inaugura aquest dijous el Primer Cicle de Dansa a la Sala Trono. Foto: cedida.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, la Sala Trono Armanyà presenta una programació que viatja del global al local. Cinc espectacles de dansa i fins a vuit funcions que es representaran des d’aquest dijous 29 d’abril fins al pròxim diumenge 2 de maig. I és que, “en un any de programació pandèmica, sentíem que estàvem en deute amb la dansa”, explica el gestor de la sala, Joan Negrié, en una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

 

La Sala acull cinc espectacles diferents en quatre dies en el marc del primer cicle de dansa

 

Una iniciativa que, tal com exposa Negrié, vol trencar amb el concepte de la dansa com “la gran oblidada de la ciutat” i que s’inicia aquest vespre amb la peça autobiogràfica “Los papeles”, a càrrec del ballarí libanès Anthony Kmeid. Es tracta d’una fusió entre el teatre físic, la dansa tradicional libanesa i les arts audiovisuals que explica la relació d’amagades entre dos nois al Líban, amb una segona línia narrativa sobre el procés d’immigració d’un libanès fins a Europa. Una obra que arriba a Tarragona amb “molta il·lusió” perquè, segons declara Kmeid, “són aquestes oportunitats les que permeten als ballarins emergents continuar experimentant i trencant amb allò que ja existeix”.

 

El cicle comença amb “Los papeles”, una peça del ballarí libanès Anthony Kmeid

 

Seguint el fil de la programació, aquest divendres es podrà veure “Parallel Ways”, un espectacle on la dansa es fon amb les arts visuals, sota la direcció d’Helena Córdoba. I dissabte, tercer dia del cicle, arriba el torn de dues propostes de dansa jove local. La primera és la del Ballet Amaia Dorronsoro, que presenta les peces “Emigrantes” i “Latidos”. I la segona és de l’Escola de dansa Sagardoy/Bravo La Nave, que porta a l’escenari de la Trono la perspectiva dels joves davant la covid-19 amb una obra titulada “37,5 °C”.

 

Ambdues coreògrafes, Amaia Dorronsoro i Arantxa Sagardoy, comenten en l’entrevista radiofònica la importància d’iniciatives com aquesta, que donen espai i oportunitats als joves alumnes de les escoles de dansa de la ciutat.

 

Finalment, diumenge tindrà lloc el “bateig” de la companyia local Expans’Art. La ballarina Marie-Lou Renon i l’actor Marc Pinyol estrenen “Chrysalide”, un espectacle que neix per a aquest cicle de dansa i que fa especialment il·lusió a una Sala Trono que ha comptat amb Pinyol en diverses edicions del Festival Internacional de Teatre de Tarragona.

 

Joan Negrié: “En un any de programació pandèmica, sentíem que estàvem en deute amb la dansa”

 

Negrié explica que avui dia la dansa contemporània engloba altres disciplines, com el teatre físic, la interpretació o el cinema, que permeten arribar a més gent. Així, es tracta d’aconseguir que “el públic tradicional de la Trono també senti aquest cicle de dansa com a seu”. I alhora donar l’oportunitat a un gran públic potencial, que es troba en les escoles de dansa de Tarragona, de presentar allò que fan i de gaudir de companyies professionals a la seva ciutat.

 

“Tant de bo sigui una d’aquelles grans coses que neixen sense cap mena de pretensió, però acaben tenint una llarga història per davant”, expressa Negrié abans d’acabar l’entrevista. En definitiva, arrenquen quatre dies plens de dansa contemporània a la Sala Trono. Un primer cicle que ja és un pas endavant per al futur dels ballarins i ballarines del territori.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here