17.9 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 26, 2024

Pilars de 4 simbòlics per Santa Tecla?

Imatge del dia de la Mercè del 2020 a la plaça de la Font amb les 4 colles desplegant imatges dels seus pilars de 4. Foto: Ajuntament de Tarragona.

Us imagineu un acte simbòlic per Santa Tecla amb les quatre colles castelleres de Tarragona aixecant un pilar de 4? Aquest desig personal -no és una proposta formal-  l’expressa en veu alta l’alcalde i regidor de Cultura Pau Ricomà en una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Parla més com a casteller i aficionat que com a responsable polític, però subratlla que “seria una manera emotiva de trencar amb aquesta situació tan dura pel món casteller”. I és que la pandèmia atura per segon any consecutiu l’activitat als patis i les places: ni assajos ni diades. Només han començat a fer algunes accions amb la canalla en grups reduïts.

L’alcalde expressa un desig per “trencar amb el moment tan dur” que travessen les colles

Ricomà diu que és conscient de l’impacte negatiu d’aquesta situació a les colles i que, per tant, si el context sanitari ho permet, “la represa podria arrencar amb el simbolisme i l’emotivitat dels pilars”. I creu que al setembre el nivell de vacunació pot permetre algun relaxament en aquest àmbit de la cultura popular.

Cal recordar que l’any passat, Tarragona va organitzar diferents actes amb les 4 colles per Sant Magí i Santa Tecla. I el dia de la Mercè van desplegar al balcó del Palau Municipal imatges gegants amb els respectius pilars per recordar la singularitat de la jornada.

Ricomà confia que al setembre, gràcies a la vacunació, es puguin relaxar algunes restriccions

En la mateixa entrevista, d’altra banda, l’alcalde es mostra confiat que tiri endavant la proposta de l’Ajuntament als Xiquets de Tarragona per aixecar la nova seu de l’entitat en un solar de 330 metres quadrats al carrer de Sant Llorenç. “És una bona ubicació perquè permet als Xiquets seguir al seu entorn històric tradicional de la plaça del Fòrum i la plaça de les Cols”.

Si l’assemblea de la colla acaba donant-hi el vist-i-plau, el següent pas serà definir entre Ajuntament i Xiquets de Tarragona les condicions d’ús de l’espai, redactar el projecte de nova construcció i definir el finançament. Ricomà assegura que una part dels costos anirà a càrrec dels comptes municipals.

Cal recordar que l’agrupació es va veure obligada al 2018 a deixar la seva històrica seu del carrer Santa Anna per problemes estructurals de l’edifici i traslladar els seus assajos al pati del Pou de l’Ajuntament.

AQUÍ PODEU RECUPERAR L’ENTREVISTA ÍNTEGRA on l’alcalde obre la porta a deixar l’àrea de Cultura en el marc d’una possible ampliació de l’equip de govern.

Ricomà: “M’agradaria veure 4 pilars de les colles per Santa Tecla”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here