28.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 26, 2024

El futur del joves, al ‘FET’ 47

Foto: David Oliete.

Tenen entre vint i tants i trenta i pocs anys i el futur se’ls ha tornat en el darrer any encara més fosc. La pandèmia els ha trencat molts plans. Abans de l’impacte de la Covid, ja no veien un horitzó gens clar. Però són combatius, valents i estan més formats i preparats que cap altra generació.

El número 47 del FET a TARRAGONA dedica la portada i el dossier central de la revista als joves i a les seves inquietuds. Salaris baixos, dificultats per accedir a un habitatge, inestabilitat, incertesa, frustració…marquen la vida de la majoria d’aquests joves, afectats per dues grans crisis: la del 2008 i la del 2020.

La revista analitza l’impacte de les dues grans crisis en la generació més preparada

La publicació, que es comença a distribuir aquesta setmana entre els subscriptors i a les llibreries de Tarragona, es presentarà en públic dissabte 15 de maig a les 12h a l’Espai Jove La Palmera (plaça Imperial Tarraco). Per asisitir-hi, heu d’enviar un correu a subscripcions@fetatarragona.cat

El dossier ofereix el testimoni d’una vintena de joves tarragonins, tècnics de Joventut i experts a través d’aquests continguts:

La generació de les crisis: un ampli reportatge que signa Esteve Giralt per retratar un col·lectiu que ha vist com la pandèmia enfosquia els seus projectes de vida. Entre la desesperança, la frustació i les ganes de tirar endavant.

Viure (bé) a l’estranger: les històries de quatre joves d’aquí que han decidit emprendre camins fora del país. Amb titulacions i feines d’alta qualificació. Tenen ganes de tornar a casa? Un article d’Albert Ollés.

Una motxilla carregada de dubtes: visitem amb Toni Cabanillas l’Espai Kesse, un refugi per a adolescents i joves que reclamen orientació i assessorament. Els atenen tècnics municipals i un psicòleg.

Promoció pandèmia: a la universitat ha arribat una fornada d’estudiants que han notat l’impacte de l’ensenyament a distància i la falta d’interacció social. El reportatge és de Jan Magarolas.

El ‘Fet’ es comença a distribuir aquest dimarts 11 de maig entre els subscriptors

Altres continguts del FET 47:

Anhels musicals: cinc músics de perfils i trajectòries molt diferents, residents a Tarragona, ens apropen a un sector molt castigat per la pandèmia, però amb ganes de recuperar ja el contacte amb el públic.

La ciutat verda: passegem per diferents parcs i jardins de Tarragona, acompanyats de les persones que són responsables de la seva cura i manteniment.

Entrevista a Xavier Ribera: “Costarà que la gent de Tarragona recuperi la confiança en la química”, diu el director de comunicació de la multinacional BASF a Espanya i Portugal.

Emprenedoria a contracorrent: han obert establiments comercials al centre de la ciutat el darrer any, sota els efectes devastadors de la pandèmia, i es mereixen el nostre reconeixement en forma de reportatge.

Un dels arbres que donen color a la plaça Imperial Tarraco, un dels espais que visitem al reportatge ‘La ciutat verda’. Foto: David Oliete.

Com a NOVETAT, presentem el primer d’un seguit de reportatges sobre turisme de proximitat, dedicat a ‘La ruta dels Genis’.

I a més, a la revista trobareu seccions habituals:

700 TECLES: la recreació literària visual de la Festa Major. Aquesta vegada, amb el relat de Maria Roig Alsina i la il·lustració de Sílvia Iglesias.

DIVULGACIÓ URV: aquesta vegada conversem sobre bacteris i fongs amb dues dones de la Unitat de Micologia i Microbiologia Ambiental.

L’ESPAI DE… Merche Tubilla, presidenta del grup de reconstrucció històrica Thaleia, i una de les persones més vinculades a Tarraco Viva.

LA MIRADA DE…Carles Esporrín

EL RACÓ DE L’ARXIU, a càrrec de Jordi Piqué.

PUBLICACIONS AMB HISTÒRIA, a càrrec de Maria Elena Virgili.

 

Si voleu descobrir aquests continguts exclusius i diferents, us convidem a fer-vos subscriptors del FET per només 30€ l’any. I si ja en formeu part de la comunitat del FET, us proposem regalar una subscripció a un amic o familiar. Un regal de bon periodisme i cultura que dura tot l’any.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here